Frank Boeijen miste het optreden nog meer dan hij zelf al verwachtte

Interview
Het album Subliem Gebaar gaat niet over corona. Maar met zijn dertigste plaat wil Frank Boeijen wel troost en perspectief bieden in benarde tijden.
Herman Veenhof
vrijdag 14 januari 2022 om 03:59
Frank Boeijen miste het optreden nog meer dan hij zelf al verwachtte.
Frank Boeijen miste het optreden nog meer dan hij zelf al verwachtte. beeld corb!no

De artiest Frank Boeijen kreeg gelukkig tot nu toe geen corona, de gezondheid van de 64-jarige zanger, musicus en liedschrijver is goed. ‘De pandemie heeft natuurlijk de cultuursector zwaar getroffen en ik heb niet het idee dat de regering daar een prioriteit in ziet. Maar mijn bandleden en ik zijn niet de ergste slachtoffers. De muzikanten hebben gelukkig nog andere bezigheden, ze zijn maar deels van mij afhankelijk.’

We praten omdat vandaag Subliem Gebaar verschijnt, zijn dertigste album. Daarop komt het woord ‘corona’ niet voor. ‘Nee, dan zou je de tekst na verloop van tijd niet meer kunnen zingen. Ik behoed me altijd voor te bepaalde woorden of momenten. Bovendien, ik wil geen dief zijn van de fantasie van mijn luisteraars.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Na tachtig jaar mag de Dutch Swing College Band de gebaande paden verlaten. Dixieland perfectioneert, maar omheint ook

Waarom een succesformule veranderen als het niet hoeft? Toch moet ‘DSCB’ iets. Al dwingen tachtig jaar en drie generaties Dutch Swing College Band respect af.

Afbeelding

In zwartwit zingt Bob Dylan een stuk beter

Je kon er op intekenen en voor enkele tientjes twee etmalen kijken; 18 juli 2021 gaf Bob Dylan een live-concert dat wereldwijd werd gestreamd. Vandaag komt het uit op cd.

Afbeelding

Nieuwe akoestische versies van Matthews Southern Comfort-nummers

Op deze plaat van de Matthews Southern Comfort worden vijftien bekende liedjes in volstrekt nieuwe, vaak rustiger en akoestischer versies uitgevoerd. Grappig genoeg ontbreekt een heruitvoering van ‘Woodstock’.

Afbeelding

Prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is

De twee schijfjes van de Schotse singer-songwriter Dean Owens bevatten achttien prachtige songs waarin zwaarmoedigheid het woestijnzand in de motor is.

Afbeelding

Ingehouden woede staat Bruce het mooist. Na het concert in Nederland veertig jaar terug, naar Nebraska

Bruce Springsteen deed twee fenomenale concerten in Amsterdam, komt terug in Landgraaf en kijkt in een nieuw boek terug op de plaat die hij zou uitkiezen als er maar een mocht blijven: Nebraska.

Afbeelding

Franse kathedraalpracht op debuut-cd Maurits Bunt

De debuut-cd van organist Maurits Bunt laat zijn kunnen horen op het orgel van de Cathédrale Notre Dame van Rodez in de Zuid-Franse regio Midi-Pirénées. Daarbij vallen vooral de ronkende tongwerken op.