Bekende christelijke artiesten als Pjotr, Marc Floor en Sera Noa vertellen een gevarieerd muzikaal sprookje

Achtergrond
Voor het tweede jaar op rij komt het Noorderlicht Project, samen met Elly Zuiderveld, in het kader van de actie ‘Daarom Kerst’ met een nieuw initiatief. Het album Op vleugels van licht vertelt in veertien liedjes, waaronder een nieuwe versie van ‘De Kauwgomballenboom’, het sprookje Noëlla & de Duif.
Harco Ploegman
vrijdag 17 december 2021 om 03:22 aangepast 06:58
Van links naar rechts: Rikkert, Pjotr, Sera Noa, Marc Floor, André, Elly en Fanuel, manager en pianist van Marc Floor.
Van links naar rechts: Rikkert, Pjotr, Sera Noa, Marc Floor, André, Elly en Fanuel, manager en pianist van Marc Floor. beeld noorderlicht project

Het project bestaat uit een gratis te bestellen boekje met kleurplaten en een cd met het audioverhaal en veertien liedjes er doorheen geweven. ‘Vorig jaar maakte ik met Elly & Rikkert het project ‘Bootje van papier’ waarvan de opbrengst ging naar vluchtelingkinderen op Lesbos, en de Daarom Kerst-cd Kijk, het wordt licht. Daar waren ze bij Kerk in Actie zo enthousiast over dat ze ons dit jaar weer gevraagd hebben iets te maken voor de actie Daarom Kerst. Nu gaat de opbrengst naar vluchtelingkinderen in heel Griekenland’, vertelt muziekproducent André van der Weide, de man achter het Noorderlicht Project. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De helende kracht van rauwe en onverbloemde muziek: ‘Liedjes herstellen gebroken mensen’

De Amerikaanse artiest Mary Gauthier maakte een dozijn albums. Ze geeft cursussen songschrijven aan mensen met trauma’s. Daarover schreef ze een boek met als boodschap: ‘Het onzegbare kun je zingen’.

Afbeelding

Titus Tielens. Shades of Life

Er is muziek die als het ware filmbeelden opwekt bij de luisteraar. In Vivaldi’s Vier Jaargetijden hoor je de kou van de winter of de hitte van de zomer. Zo ook bij dit nieuwe album, Shades of Life.

Afbeelding

Wonderschone lofprijzing en smeekbeden

Het vierde studioalbum Esther van het New Yorkse, presbyteriaanse kerkplantersduo Thomas Vito en Monique Aiuto, die samen The Welcome Wagon vormen, kent een aanloop van maar liefst vijf jaar.

Afbeelding

Opgefrist debuut herhaalt sterke punten

Het was een gouden formule voor Caedmon’s Call in 1997. Met een enthousiaste achterban, geworven op campussen, werd de stap naar het grote publiek gezet. Dat bleek ook wel in voor het recept, onder andere dankzij de hoogtijdagen van MTV Unplugged.

Afbeelding

De Bijbel gaat open bij Bob Dylan

Bob Dylan als uitvoerend artiest heeft een houdbaarheidsdatum. Maar als scheppend kunstenaar en schrijver is de man bepaald niet toe aan het rusthuis. In een soort plakboek langs 66 songs presenteert Bob Dylan zijn levensvisie. De Bijbel ligt ook op tafel.

Afbeelding

Dirigent Reinbert de Leeuw was niet doctrinair. Hij dirigeerde muziek van heel verschillende componisten

Als overzichtswerk van de klassieke muziek uit de twintigste eeuw maakt Over de grens weinig indruk. De waarde van het boek ligt in de persoonlijke relatie die Reinbert de Leeuw had met componisten.