Ook met prik speelt antivaxer Clapton goed

Recensie
De Britse gitarist Eric Clapton (76) is tegen elk coronabeleid, wil geen publiekscheck bij zijn optredens, maar liet zich toch prikken. Zijn lockdown-album is er niet minder om.
Herman Veenhof
vrijdag 26 november 2021 om 02:01
Afbeelding
beeld nd

De titel verwijst naar zijn vrouw Melia, want zij is de The Lady in the Balcony: Lockdown Sessions. In 73 minuten komen veertien liedjes voorbij, vaak de bekende spullen, maar wel pittig uitgevoerd, met piano en akoestische gitaren en zang van Clapton, die opvallend goed van stem is. De tijd en zijn tot voor een jaar of dertig verwoestende levensstijl brachten geen sleet op zijn knauwende manier van geluidsproductie.

Clapton kreeg sinds het uitbreken van de corona pandemie veel kritiek. Medio november nog verscheen een meedogenloze dubbelpagina in de Washington Post: ‘What Happened To Eric Clapton?’, waarin werd gesteld dat de artiest zijn muzikale erfenis van 55 jaar ‘vergooide’.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Simon Stelling speelt al 40 jaar op een Steinmeyer-orgel. ‘Ik heb het voor de poorten van de hel weggesleept’

In een kerk zevenenveertig jaar organist zijn, hoe houd je dat vol? Simon Stelling, verbonden aan de Adventskerk in Alphen aan den Rijn, weet het wel: kom uit je ivoren toren en geef mensen ruimte.

Afbeelding

Postume groet van dr. John is in stijl

dr. John (overleden in 2019) liet een album achter dat een van zijn beste is. De lome jazz, soul en stampende blues van zijn thuisstad New Orleans klinkt overal doorheen.

Afbeelding

Van Belles koormuziek doet wat met je

Organist/componist Wouter van Belle schreef in coronatijd dit werk voor één zanger en orgel. Een welluidend werk, dat niet alleen weemoedig, maar ook opgewekt en juichend klinkt.

Afbeelding

Album vol variëteit aan instrumenten en klanken

Componiste Bianca Bongers (35) is gefascineerd door het omzetten van vormen in muziek. Dat resulteert in een grote variëteit aan instrumenten en klanken.

Afbeelding

Prachtig album vol dansen van Chopin

Tijdens de laatste corona-lockdown kwam pianist Maurice Lammerts van Bueren op het idee om alle 57 van Chopin bekende mazurka’s op te nemen. Het resultaat is een prachtig album.

Afbeelding

Sietze de Vries laat het orgel van de Der Aa-kerk klinken op de hem eigen, karakteristieke wijze

Het orgel van de Der Aa-kerk in Groningen is geliefd, maar ook omstreden. In zekere zin kun je spreken van twee orgels, die Sietze de Vries beide laat klinken op de hem eigen, karakteristieke wijze.