Een relaxte en gevarieerde sound van Willie d. Wallace

Recensie
Uitermate relaxed, dat is de sound van het debuutalbum van singer-songwriter Willie d. Wallace (artiestennaam van Willem Dekker Padding). Je hoort op deze plaat een aanstekelijke combinatie van funk, reggae, r&b, blues, soul en folk.
Harco Ploegman
vrijdag 19 november 2021 om 02:01
Afbeelding
beeld

Qua stijl is het een soort wonderlijke mix van de grooves van Bob Marley en de gitaarloopjes en melodieën van John Mayer. Kers op de muzikale taart zijn de regelmatig opduikende fijne blazers. Op een luchtige en haast onderkoelde manier bezingt Wallace mooie en moeilijke kanten van het leven. Dromen die wel en niet uitkomen (‘Dreams’), omgaan met teleurstellingen en tegenslag (‘Upside of a downside’, ‘De tijden’), de last van een verslaving (‘High all the time’), maar vooral liefde en vrienschap (‘My love for you is immense’, ‘Dans met me’, ‘Late night hearts’). Muzikaal gaat het van lekker swingend (‘Dans met me’, ‘Upside of a downside’) naar intiem en laidback (‘High all the time’, ‘Late night hearts’) of gewoon prettige pop. ‘De tijde..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

We The Kingdom: ongecompliceerd en verfrissend gevarieerd

Echte rock-’n-roll - fris, energiek en niet te glad geproduceerd - is een genot om naar te luisteren, maar is wel steeds dunner gezaaid. Zeker binnen de gospelmuziek, waarbij de nadruk zo vaak ligt op ‘veilig voor de hele familie’, is het een verademing als een band door zo’n m..

Afbeelding

Het nieuwe studioalbum van soulzanger John Legend – zijn negende alweer - is een dubbelaar met 24 songs en heet LEGEND. Toegegeven: niet alles valt in de categorie legendarisch. Bij een heel aantal tracks rappen en zingen vrienden mee – van Rick Ross, JID tot Ledisi.

Afbeelding

Ellipse is het debuutalbum van het Belinfante Quartet. Het in 2016 opgerichte strijkkwartet profileert zich daarmee op het vlak van gematigd moderne, vernieuwende muziek. Niet heel vreemd voor een ensemble van jonge musici.

Afbeelding

Ella Fitzgerald en een liedje naar aanleiding van Mattheüs

‘Get Thee Behind Me Satan’ was een liedje, een niet zo bekend nummer in het songbook van componist Irving Berlin. De song wordt op dit album live gezongen door de fameuze jazzzangeres Ella Fitzgerald.

Afbeelding

Christine McVie met orkest

Tien nummers en drie kwartier lang neemt Christine McVie ons mee langs songs die haar en Fleetwood Mac, de band waarvan ze deel uitmaakt, kenmerken. De nummers komen ook van haar soloalbums

Afbeelding

Vlinders van nu verdrinken niet meer

Hier en daar werd al een tip van de sluier opgelicht, maar nu is het eindelijk een feit: een muzikaal kinderboek van Boudewijn de Groot, Jaco van der Steen en Mark Janssen. Leeftijdsgrenzen worden niet erkend.