Ashley Monroe laat een positief en optimistisch geluid horen over haar geloof

Recensie
De coronacrisis als een nieuw begin zien, de kans op een schone lei. Niet iedereen kan het, maar de Amerikaanse Ashley Monroe is het gelukt. Sterker: Rosegold werd een uiterst positieve plaat, waarop Monroe haar hervonden geloof bezingt.
Rimme Mastebroek Rimme Mastebroek
donderdag 10 juni 2021 om 14:28
Afbeelding
beeld nd

Dat klinkt onder meer door in albumafsluiter ‘The New Me’, waar ze Jesaja 43:19 in verwerkt: ‘See, I am doing a new thing! / Now it springs up; do you not perceive it?’ Monroe kan geen verdrietige songs meer schrijven, zegt ze in een interview. Niet dat ze nooit meer verdrietig is, maar ze wil die gevoelens niet (meer) uitvergroten in haar muziek. De sound van Monroe is wat afgedreven van de country. Het album Rosegold klinkt als wanneer je Kacey Musgraves en Lana del Rey in de blender zou gooien, met veel ruimte voor elektronische muziek. Neem het heerlijk stuwende refrein van ‘Drive’ bijvoorbeeld. Je krijgt er spontaan zin van om een Amerikaanse roadtrip te gaan maken. Het kan bijna weer, gelukkig.

+ fijne sound

+ positief en optimistisch

Ro..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De jaren gaan tellen voor de Amerikaanse gospelzanger Michael W. Smith, blijkt uit zijn Pasen-EP

Opeens lag er kort voor Pasen een nieuwe live-EP van de bekende Amerikaanse gospelzanger Michael W. Smith. Toch tempert recensent Leon van Steensel de verwachtingen, het lijkt toch wat bijeengeraapt.

Een optreden van Vampire Weekend in San Francisco, oktober 2021.

Vampire Weekend's hoopvolle fatalisme vertaalt zich in een 'donkerder' album. Maar er blijft hoop

De kern van Vampire Weekend’s nieuwe album geeft zich niet zomaar bloot. Volgens frontman Ezra Koenig is het werk in esthetische zin ‘donkerder’. Maar hij beschouwt fatalisme als een vorm van optimisme.

Dave von Raven bij 'zijn' dansorgel, bij hem thuis. Het dansorgel was in zwang tot de vroege jaren zestig, nog voor de jukebox en de popmuziek opkwamen.

Dave von Raven brengt met The Kik een ode aan het dansorgel en 'een bijna verdwenen cultuur'

Voor een nostalgicus kijkt Dave von Raven opmerkelijk vaak vooruit. De zanger en tekstschrijver van The Kik hertaalde popsongs en vertolkte met zijn band en een orkest Boudewijn de Groot. Nu opent hij het ‘Bal Populaire’.

In 1724 was Bach organist en dirigent in Leipzig en componeerde hij een reeks van veertig koraalcantates.

Oude liederen in een nieuw jasje: hoe Bach de gezangen van Luther voor het nageslacht redde

Mensen die geen oude kerkliederen meer willen zingen, en andere die ze juist willen behouden. Klinkt bekend? Bach zat drie eeuwen geleden ook midden in die discussie. Voor hem was het een inspiratie.

Ruben Romijn: 'Ruben Romijn: 'Ik heb de neiging gehad me te verschuilen achter anderen.'

Muzikant Ruben Romijn verlangt naar heling én vindt vrede in gebrokenheid. 'Het is tegenstrijdig'

In een uniek, conceptueel werk zoekt de christelijke sessiemuzikant Ruben Romijn naar ‘het geheim van Paulus’, over 'de driehoek gebrokenheid, genade en gerechtigheid'. Het betreffen mijmeringen, gevat in liedjes.

Afbeelding

Een in Amsterdam gevestigd quartet maakt een muzikale, onderhoudende reis langs de 40e breedtegraad

Een muzikale reis langs de 40e breedtegraad voert langs landen als Griekenland, Turkije, China, de Verenigde Staten en Spanje en levert een 'bonte, afwisselende verzameling stukken op', hoort recensent Roel Sikkema.