Oprecht en somber, zo klinkt het nieuwe album van Diana Jones

Recensie
De titelsong is misschien een beetje zoethartig, maar de thematiek helaas van alle tijden. Zeker dit jaar is dat zo. Het nummer is de titelsong van het zesde album van een folkzangeres uit de Appalachians, het bergachtige gebied achter de grote steden aan de Amerikaanse oostkust, waar zoveel goede artiesten en nog betere liedjes vandaan komen.
Herman Veenhof
vrijdag 20 november 2020 om 02:00
Albumhoes van het album Song To A Refugee.
Albumhoes van het album Song To A Refugee. beeld nd

De folksongs hebben altijd een ruim hart voor de misdeelden in de samenleving en daar zijn er in de Verenigde Staten en ‘Derde Wereld’ steeds meer van. Toch stokte het nieuwe materiaal van Diana Jones tot voor kort. Twee jaar geleden verscheen Live In Concert, maar al in 2013 was er haar voorgaande studioalbum Museum Of Appalachia Recordings

Jones trok zich op aan een ontmoeting in 2018 met de Britse actrice Emma Thompson, in een actie ten behoeve van klimaat en vluchtelingen. Het leidde tot het prachtlied ‘We Believe You’, meegezongen door Steve Earle, Richard Thompson en Peggy Seeger, familie van de overleden oervader van de folk Pete Seeger. Het nummer zou in het lespakket van iedere ambtenaar van de IND moeten zitten. Dat geldt ook ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Er zijn weinig mensen die beter bekend zijn met de kleedkamers van en de schaterende lach die door Koninklijk Theater Carré kan rollen dan Herman van Veen. Hij stond vaker dan wie dan ook op het podium van de majestueuze zaal aan de Amstel, maar liefst 561 keer.

Afbeelding

Na het maken van een Beethoven-album hebben de Russische pianist Alexander Melnikov en de Franse cellist Jean-Guihen Queyras zich gestort op twee cellosonates van Chopin en Rachmaninov.

Afbeelding

Een jaar geleden maakte Loek van den Berg samen met pianist Daniël van der Duim het album Duologue. Het onlangs verschenen Wayfarer is het debuut van de Rotterdamse saxofonist als bandleider, componist en arrangeur.

Afbeelding

Origineel en beklemmend muziektheater

Het Haagse ensemble Kluster5 heeft een bijzondere samenstelling. Met gitaar, viool, percussie, saxofoon en piano kan het muziek in verschillende genres uitvoeren. Dat gebeurt veelal in werken die speciaal voor het ensemble geschreven zijn.

Afbeelding

Stelling doet unieke Steinmeyer eer aan

Heel wat kerken en organisten zouden hun orgel graag het predikaat uniek meegeven. De hervormde Adventskerk in Alphen aan den Rijn en vaste organist Simon Stelling kunnen dat met recht zeggen van hun Steinmeyer-orgel.

Afbeelding

Het leven George Michael was een Griekse tragedie van formaat

2016 was het grote sterfjaar in de popmuziek. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en George Michael. Over die laatste is nu een biografie verschenen. Die helpt om zijn muziek te herwaarderen en het gedoe in zijn leven achter ons te laten.