Viral: Nuance na ophef over Staphorst. ‘Ergens was het jaloersmakend’

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: christenen delen massaal een NRC-column over Staphorster kerkdiensten.
Jasper den Boon
zaterdag 10 oktober 2020 om 16:36 aangepast 18:41
Het gebouw van de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst.
Het gebouw van de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst. beeld anp / Piroschka van de Wouw

Kerkdiensten met honderden mensen in grote gebouwen. Sinds de diensten in de Hersteld Hervormde Kerk in Staphorst is het een hot topic voor veel mensen, gelovig of niet. In de NRC van afgelopen zaterdag stelt Rosanne Hertzberger de vraag die ‘kleuterklas Nederland’ bezighield: ‘Waarom mogen er in Staphorst 600 mensen in een kerk en mogen we niet met zijn twintigen bierdrinken?’

Hertzberger noemt dominee Arie Huijser, van wie een gedeelte uit een preek werd gedeeld op sociale media. ‘Er werd uitgebreid gelachen bij de beelden van de preek van een strenge dominee met wit strikje en strakke scheiding die op zangerige toon iets onnavolgbaars zei over ‘het altaar van de multiculturele samenleving’.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

New York Times-bestseller auteur presenteert haar nieuwe boek voor een lege zaal

New York Times-bestsellerauteur Suzanne Young staat voor een lege zaal haar nieuwe boek te presenteren en deelt dit moment op Twitter. ‘Als je een dieptepunt in je carrière wilt zien, dan is dit het. Huilend naar huis.’

Afbeelding

Vanavond op tv: Philippe Geubels neemt met onnodige banaliteit de Hollanders op de hak

Een beproefd recept in zowel Nederland als België: grappen maken over elkaars nationale gebruiken en gewoontes. Philippe Geubels vult er een hele show mee.

Afbeelding

Zondag op tv: Kritiek op het toetssysteem op de basisschool

Kinderen worden in Nederland al jong geselecteerd op basis van leerprestaties, wat hen veel stress geeft. In Pointer wordt uitgelegd waarom het tijd wordt de nadruk te leggen op het kind, niet op de toets.

Afbeelding

'Hoi, heb je me gemist?' TikTokker ontvangt bijzondere brief … van zichzelf

‘Hoi, heb je me gemist?’ Zo begint de bijzondere brief waarmee een Canadese TikTokker deze week viral ging. De brief heeft namelijk een opmerkelijke afzender: haar dertienjarige zelf.

Afbeelding

Max Verstappen met lange, blonde lokken als voorbereiding op Australische Grand Prix

Als de pruik zo goed als prettig op zijn hoofd zit, doet Verstappen zijn pet weer op. ‘I’ve got a lot of hair now’, zegt hij tegen de mensen om hem heen.

Afbeelding

De wil om te leven

Dramafilm Breathe toont het waargebeurde levensverhaal van Robin Cavendish. Ondanks zijn beperkingen maakte hij zijn leven bijzonder, ook voor anderen.