Luister naar

Reorganisatie Katholiek Nieuwsblad: vijf ontslagen

Nieuws
Een reorganisatie bij het Katholiek Nieuwsblad kost vijf mensen hun baan. Het gaat om twee redactieleden en drie mensen met een ondersteunende functie. Dat bevestigt hoofdredacteur Anton de Wit.
Rimme Mastebroek
vrijdag 25 januari 2019 om 14:45

Den Bosch

Donderdag werd het personeel op de hoogte gesteld. De Wit rept over een ‘bedrijfseconomische reorganisatie’. ‘Het is geen geheim dat onze financiële situatie al jaren penibel is. We hopen door deze zeer pijnlijke ingreep financieel gezonder te worden en ons bestaan op de lange termijn te handhaven.’ Het weekblad heeft te maken met een sterk vergrijsde achterban en zag de oplage de afgelopen jaren gestaag dalen. Officiële oplagecijfers zijn er niet, maar volgens De Wit schommelt het aantal abonnees rond de zesduizend. Het Katholiek Nieuwsblad heeft het reorganisatieplan ingediend bij het UWV, dat het plan nog moet goedkeuren. Naar verwachting komt hier binnen vier weken definitief uitsluitsel over.

klap

Bij het Katholiek Nieuwsblad zijn op dit moment nog veertien mensen in dienst, zegt De Wit. ‘Het verlies van vijf mensen is dus een forse klap. Meer kan en wil ik er op dit moment niet over zeggen.’ Het blad gaat van 11,5 naar 7 fte.

Voormalig hoofdredacteur Mariska Orbán-de Haas is een van de ontslagen redacteuren. ‘Een harde klap die mij veel pijn doet’, laat zij telefonisch weten. ‘De krant is voor mij een roeping. Dit is een droom die knapt. Het aantal abonnees loopt hard achteruit. Dan moet je wat. Het is treurig dat we in een land leven waar geen plek voor katholieke media meer lijkt te zijn.’ Hoe de krant nu verder moet, weet ze niet. ‘Het is hopen en bidden.’ <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mr. Beast wil duizend blinden laten genezen. En dat oogst zowel lof als kritiek

De bekende YouTuber Mr. Beast oogst veel lof met de gratis behandeling voor duizend visueel beperkte mensen. De video hierover is al meer dan 44 miljoen keer bekeken. Zijn actie roept echter ook vragen op.

Afbeelding

Opmaat naar ontknoping: Het is nu geen bloederig spel meer, maar echt oorlog

De Hongerspelen zijn voorbij. Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) heeft dit macabere tv-spektakel in een levensechte arena overleefd. Maar ze is nog niet veilig. Nu, in het derde deel dat door de filmmakers in tweeën is gesplitst, is het écht oorlog.

Afbeelding

Gemengde reacties op de cast van verfilming It Ends With Us

Blake Lively is gecast voor de hoofdrol in de verfilming van bestseller It Ends With Us, het populaire boek van Colleen Hoover (43). Op sociale media zijn de reacties verdeeld nadat de cast bekend werd gemaakt door Hoover.

Afbeelding

Hotel met 8 restaurants

Bij een programma dat de meest bijzondere en luxe hotels ter wereld laat zien, verwacht je ook flinke prijzen. Maar in het Chinese MGM Cotai hotel, betaal je voor de duurste kamers 'slechts' 395 euro per nacht.

Afbeelding

De pijn van de farao

Een niet onsympathieke farao, een Mozes met 'schizofrene trekjes', en God als een kleine jongen – kan zo'n film iets zijn? Toch zit Exodus: Gods and Kings wellicht dichter bij het bijbelse uittochtverhaal dan veel kinderbijbels.

Afbeelding

'Dat wil ik niet zien': ongepaste berichten per ongeluk gedeeld tijdens Teams-vergadering

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Een pr-medewerkster kreeg ongepaste berichten over zichzelf te lezen tijdens een Teams-vergadering. Haar reactie krijgt veel lof online.