Zangplezier is aanstekelijk

Nieuws
Samen zingen verbindt, en misschien zijn er daarom wel zoveel verschillende soorten muzikale talentenjachten op tv. De nieuwste daarvan is Zing! dat helemaal draait om koren en ensembles. Drie ervaren mentoren werpen zich op om hen naar nieuwe hoogten te brengen.
Marinde van der Breggen
zaterdag 27 mei 2023 om 04:21
eo
eo beeld eo

Wist u dat er meer zanggroepen zijn dan voetbalverenigingen in Nederland? Wellicht heeft het te maken met die verbindende werken van samen zingen, en waarover je in het geval van voetbal af en toe zou kunnen twisten.

In het nieuwe EO-programma Zing! verzamelen zich in totaal 36 zanggroepen die auditie doen bij drie verschillende mentoren: Roel van Velzen, Tania Kross en Glen Faria. Deze drie ervaren muzikanten vertegenwoordigen verschillende genres en kiezen een aantal groepen die ze onder hun hoede gaan nemen en helpen om zich verder te ontwikkelen. Uiteindelijk gaan al die groepen met elkaar de strijd aan en bepaalt een jury – bestaande uit ongeveer dertig mensen uit de muziekindustrie, waaronder muzikanten, dirigenten, produce..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het gevaar van parasociale relaties met bekende mensen. 'Diegene kent jou niet'

Mede dankzij sociale media zijn zogenaamde parasociale relaties steeds normaler geworden de afgelopen jaren. Parasociale relaties ontstaan wanneer een fan een eenzijdige gehechtheid heeft aan een bekend persoon.

Afbeelding

Bon voyage naar Frankrijk

In Enkeltje Verweggistan volgt Anne-Mar Zwart kinderen die op het punt staan met hun gezin te emigreren. Dat is voor hen een behoorlijke verandering: afscheid nemen van je klas, van je allerbeste vrienden en ook nog een nieuwe taal leren.

Afbeelding

Zondag op tv: Argos buigt zich over de beeldvorming rondom het Syndroom van Down

Er zijn tegenwoordig allerlei programma’s op tv waarin mensen met het syndroom van Down een grote rol spelen. Het zijn altijd vrolijke mensen die zichzelf redelijk kunnen redden. Geeft dat wel een eerlijk beeld?

Afbeelding

Youtuber in de problemen na 'exposen' daders van dodelijke ontgroening: 'Heksenjacht'

Een Belgische youtuber zorgt voor veel chaos nadat hij in een video de identiteiten onthult van betrokkenen bij een ontgroening met dodelijke afloop in 2018.

Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.