‘Dit betekent heel veel voor mij’: $10 000-beurs voor man die schutter overmeesterde

Achtergrond
De man die begin dit jaar in Californie een schutter overmeesterde, wordt op live televisie verrast met een beurs. ‘Hij zet iedereen altijd op de eerste plaats. Iedereen, behalve zichzelf.’
Lynn van den Brink
vrijdag 26 mei 2023 om 20:09
'Het is zo'n eer om dit te ontvangen, dit betekent heel veel voor mij.’
'Het is zo'n eer om dit te ontvangen, dit betekent heel veel voor mij.’ beeld nd

Voordat de hel losbreekt, lijkt deze zaterdagavond voor Brandon Tsay op alle andere zaterdagavonden. Hij zit in de lobby van de Lai Lai Star dansstudio, waar hij werkt. Het is een ballroom voor ouderen, gevestigd in Monterey Park – een kleinere stad ten oosten van Los Angeles. Het is al wat later, nog even en hij kan de laatste gasten uitzwaaien, de boel sluiten en naar huis. Terwijl hij wacht, worden de deuren van de studio hardhandig opengegooid. Als hij opkijkt, bevriest hij. Er staat een man in de deuropening. Hij draagt een muts, een leren jas en houdt een semi-automatisch wapen op Tsay gericht. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het gevaar van parasociale relaties met bekende mensen. 'Diegene kent jou niet'

Mede dankzij sociale media zijn zogenaamde parasociale relaties steeds normaler geworden de afgelopen jaren. Parasociale relaties ontstaan wanneer een fan een eenzijdige gehechtheid heeft aan een bekend persoon.

Afbeelding

Bon voyage naar Frankrijk

In Enkeltje Verweggistan volgt Anne-Mar Zwart kinderen die op het punt staan met hun gezin te emigreren. Dat is voor hen een behoorlijke verandering: afscheid nemen van je klas, van je allerbeste vrienden en ook nog een nieuwe taal leren.

Afbeelding

Zondag op tv: Argos buigt zich over de beeldvorming rondom het Syndroom van Down

Er zijn tegenwoordig allerlei programma’s op tv waarin mensen met het syndroom van Down een grote rol spelen. Het zijn altijd vrolijke mensen die zichzelf redelijk kunnen redden. Geeft dat wel een eerlijk beeld?

Afbeelding

Youtuber in de problemen na 'exposen' daders van dodelijke ontgroening: 'Heksenjacht'

Een Belgische youtuber zorgt voor veel chaos nadat hij in een video de identiteiten onthult van betrokkenen bij een ontgroening met dodelijke afloop in 2018.

Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.