Jonge vrouwen dragen ‘subwayshirts’: ‘Dan vallen enge mannen je niet lastig’

Achtergrond
Op TikTok geven vrouwen elkaar de tip: ‘draag een subwayshirt’ (ofwel ‘metroshirt’) in het openbaar vervoer. ‘Dan vallen enge mannen je niet lastig’
Lynn van den Brink
donderdag 25 mei 2023 om 16:00 aangepast 26 mei 2023 06:42
‘Het subwayshirt is een lang kledingstuk dat we over onze outfits dragen om te voorkomen dat vreemde mannen ons lastig vallen’.
‘Het subwayshirt is een lang kledingstuk dat we over onze outfits dragen om te voorkomen dat vreemde mannen ons lastig vallen’. beeld Tiktok

In de video van de 24-jarige fashion-influencer Rae Hersey is te zien hoe ze in een café de knoopjes van haar lange blouse (in het Engels ‘shirt’) losmaakt. Ze trekt hem uit en legt hem naast zich neer. Onder de blouse draagt ze een zwart topje met uitsnedes. ‘Als je op je bestemming aankomt en je eindelijk je suwayshirt uit kunt trekken,’ staat boven de video. In het onderschrift voegt ze ook nog toe: ‘neem van mij maar aan dat als je me in een witte blouse ziet lopen, mijn echte outfitje eronder zit!’ 

Het begrip subwayshirt, ofwel ‘metro shirt’ (in Herseys geval een blouse) slaat aan. Een andere tiktokker beschrijft het als volgt: ‘Het subwayshirt is een lang kledingstuk dat we over onze outfits dragen om te voorkomen dat vre..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.

Afbeelding

Vrouw confronteert racistische man naast haar in het vliegtuig

Een video waarin een vrouw haar buurman in het vliegtuig confronteert met racistisch gedrag, gaat viral op TikTok. 'ik wil dat jij je zo oncomfortabel voelt zoals ik mij nu voel.'

Afbeelding

Cambodjaanse atlete werd allerlaatste in de stromende regen en is nu beroemd: 'Ze won onze harten'

Atlete Bou Samnang liep in een hoosbui de 5000 meter van de Zuidoost-Aziatische Spelen uit. Ze wist al zeker dat ze laatste werd. Toch liep ze door, tot bewondering van het aanwezige publiek.

Afbeelding

Vergeetachtige oma

De moeder van de tienjarige Romy, de hoofdpersoon in de jeugdfilm Kapsalon Romy, moet veel werken als serveerster. Romy gaat daarom elke dag na school naar haar oma toe. Soms logeert ze er.

Afbeelding

Klimaatslachtoffers

In de serie Half Holland in crisis onderzoekt Yora Rienstra de oorzaken en gevolgen van crisissen. In deze eerste aflevering: de klimaatcrisis.