The Passion was expliciete geloofsverkondiging, primetime op de nationale televisie

Analyse
De boodschap van Jezus was tijdens The Passion in Harlingen niet alleen te beluisteren of te bewonderen. Iedereen werd tijdens het ‘muzikale paasevenement’ uitgenodigd om op Jezus te vertrouwen en uitgedaagd om zelf op te staan en mee te doen.
Hendro Munsterman
vrijdag 7 april 2023 om 09:39 aangepast 11:40
Het 'paasevenement' The Passion vond donderdagavond plaats in Harlingen. Hier met Marlijn Weerdenburg als Maria. 'Een loepzuivere vertaling van waar het evangelie voor staat', oordeelt Hendro Munsterman.
Het 'paasevenement' The Passion vond donderdagavond plaats in Harlingen. Hier met Marlijn Weerdenburg als Maria. 'Een loepzuivere vertaling van waar het evangelie voor staat', oordeelt Hendro Munsterman. beeld anp / Jilmer Postma

‘Je had me bij hallo gelijk ondersteboven’, zongen de discipelen van Jezus donderdagavond in de Harlingense vissershaven. ‘Ik zal jullie vissers van mensen maken’, zei Jezus. 

Wie vreesde dat de christelijke inhoud van The Passion, sinds de EO de organisatie ervan aan KRO-NCRV heeft overgelaten, zou verwateren, heeft zich danig vergist. 

Het enige wat er donderdagavond in Harlingen wegens de stromende regen verwaterde, waren de zangers, de presentatoren, de toeschouwers en de kruisdragers. 

De ingenieus geschreven dertiende editie van The Passion verdient bijna net zoveel exegese als de Bijbelse teksten die zij wil vertellen en vertalen voor vandaag.

‘Er hangt iets in de lucht vannacht.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het gevaar van parasociale relaties met bekende mensen. 'Diegene kent jou niet'

Mede dankzij sociale media zijn zogenaamde parasociale relaties steeds normaler geworden de afgelopen jaren. Parasociale relaties ontstaan wanneer een fan een eenzijdige gehechtheid heeft aan een bekend persoon.

Afbeelding

Bon voyage naar Frankrijk

In Enkeltje Verweggistan volgt Anne-Mar Zwart kinderen die op het punt staan met hun gezin te emigreren. Dat is voor hen een behoorlijke verandering: afscheid nemen van je klas, van je allerbeste vrienden en ook nog een nieuwe taal leren.

Afbeelding

Zondag op tv: Argos buigt zich over de beeldvorming rondom het Syndroom van Down

Er zijn tegenwoordig allerlei programma’s op tv waarin mensen met het syndroom van Down een grote rol spelen. Het zijn altijd vrolijke mensen die zichzelf redelijk kunnen redden. Geeft dat wel een eerlijk beeld?

Afbeelding

Youtuber in de problemen na 'exposen' daders van dodelijke ontgroening: 'Heksenjacht'

Een Belgische youtuber zorgt voor veel chaos nadat hij in een video de identiteiten onthult van betrokkenen bij een ontgroening met dodelijke afloop in 2018.

Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.