‘Hoi, heb je me gemist?’ TikTokker ontvangt bijzondere brief … van zichzelf

Achtergrond
‘Hoi, heb je me gemist?’ Zo begint de bijzondere brief waarmee een Canadese TikTokker deze week viral ging. De brief heeft namelijk een opmerkelijke afzender: haar dertienjarige zelf.
Lynn van den Brink
vrijdag 31 maart 2023 om 19:08
Michelle Skidelsky schreef een e-mail aan haar toekomstige zelf.
Michelle Skidelsky schreef een e-mail aan haar toekomstige zelf. beeld tiktok

Vorige week woensdag ontving Michelle Skidelsky een merkwaardige e-mail. ‘Er stond: dit is een brief uit 22 maart 2016,’ vertelt ze haar TikTok-volgers. Ze herinnerde zich al snel dat ze als surfende tiener ooit op de website ‘FutureMe.org’ stuitte. Daarop kunnen gebruikers e-mails sturen aan hun toekomstige zelf. 

Het concept werd in 2002 bedacht door twee Amerikaanse vrienden. ‘Het begon klein,’ delen ze op de website, ‘we vertelden het aan een paar van onze vrienden. Die vertelden het weer aan een paar van hun vrienden …’ En zo ontstond een heuse brieven-brug naar de toekomst. Inmiddels zijn er brieven verstuurd naar miljoenen toekomstige ikken. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.

Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Gwen herstelde van een eetstoornis. 'Lekker boeiend als je een paar kilo zwaarder bent deze zomer'

Twee keer per dag naar de sportschool, tussendoor een uur wandelen en alleen supergezond eten. In een poging 'fitgirl' te worden, kregen Yvonne (29) en Gwen (27) orthorexia, een obsessieve eetstoornis.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.

Afbeelding

Vrouw confronteert racistische man naast haar in het vliegtuig

Een video waarin een vrouw haar buurman in het vliegtuig confronteert met racistisch gedrag, gaat viral op TikTok. 'ik wil dat jij je zo oncomfortabel voelt zoals ik mij nu voel.'

Afbeelding

Cambodjaanse atlete werd allerlaatste in de stromende regen en is nu beroemd: 'Ze won onze harten'

Atlete Bou Samnang liep in een hoosbui de 5000 meter van de Zuidoost-Aziatische Spelen uit. Ze wist al zeker dat ze laatste werd. Toch liep ze door, tot bewondering van het aanwezige publiek.