Vanavond op tv: Philippe Geubels neemt met onnodige banaliteit de Hollanders op de hak

Recensie
Een beproefd recept in zowel Nederland als België: grappen maken over elkaars nationale gebruiken en gewoontes. Philippe Geubels vult er een hele show mee.
Michiel van Hout
zaterdag 1 april 2023 om 01:41
Philippe Geubels neemt Hollanders op de hak in zijn nieuwe programma.
Philippe Geubels neemt Hollanders op de hak in zijn nieuwe programma. beeld vrt max

Een jaar lang dook Philippe Geubels in de gewoontes van Nederland. Samen met vriend Erik van Looy, bekend als presentator van de Vlaamse versie van De Slimste Mens, reisde de Vlaamse cabaretier met een camper door Nederland om daar honderden mensen te interviewen en zo door te dringen tot de lokale gebruiken. Ook proefde hij streekgerechten met – naar eigen zeggen – drie voedselvergiftigingen als resultaat. 

Eten staat centraal in de eerste van negen afleveringen die de Vlaamse zender Eén de komende weken uitzendt. De Belg moppert in het standup-gedeelte over wat hij raar vindt aan Nederlands voedsel en vooral snacks. Zo noemt hij Hollandse Nieuwe ‘zoute snot uit de zee’ en zoute drop ‘het zaad van Satan’. Hij zet zijn laatdunkende oordee..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.