De wil om te leven

Recensie
Dramafilm Breathe toont het waargebeurde levensverhaal van Robin Cavendish. Ondanks zijn beperkingen maakte hij zijn leven bijzonder, ook voor anderen.
Michiel van Hout Michiel van Hout
vrijdag 31 maart 2023 om 04:22
TV Vooraf
Film recensie
TV Vooraf Film recensie beeld bbc films

Robin Cavendish (Andrew Garfield) was een levenslustige Brit. Met zijn vrouw, Diana Blacker, reisde hij de wereld rond op zoek naar theeplanten. Op 28-jarige leeftijd raakte hij in Nairobi besmet met polio, met bijna volledige verlamming tot gevolg. Zijn leven stortte in en hij wilde het liefste sterven, maar Diana (Claire Foy) stond dat niet toe. Zij hield ook van hem in deze staat. Ook had hun pasgeboren zoontje Jonathan een vader nodig om op te groeien, zelfs al was die aan het bed gekluisterd. Maar het bewegingsloze leven maakte Cavendish depressief en hij kon zijn zoontje niet aankijken. Totdat een bevriende uitvinder, Teddy Hall (Hugh Bonneville), een rolstoel voor hem maakte met beademingsapparaat. Daardoor kon Cavendish als eerst..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wijkagenten op sociale media voor beter contact met de wijk, maar ze moeten zich wel aan regels houden

Hoe ziet een werkdag van een wijkagent eruit? Verschillende agenten geven er een inkijkje van op sociale media. 'Het is een mooie manier om te laten zien wat wij doen. Je laat zo je gezicht zien en bent benaderbaar.'

Afbeelding

Huisvrouw zijn is eervol en verdient respect, vinden deze vrouwen. Op sociale media zijn 'tradwives' in

Online lijkt een groeiend aantal vrouwen te kiezen voor een traditionele levensstijl als moeder en huisvrouw. Ze delen recepten en schoonmaaktips, zijn kritisch op modern feminisme en noemen zichzelf #tradwives – traditionele vrouwen.

Afbeelding

'Naar de gemene deler toe'

Er is een gigantische hype rondom kunstmatige intelligentie. Maar veel blijft ook onbesproken. Tegenlicht beschouwt de onderliggende dynamieken en consequenties van AI-ontwikkeling.

Afbeelding

Chaos in Hollywood. Gaan nu de acteurs, net als de scenarioschrijvers, staken?

Bijna 98 procent van de leden van Amerikaanse acteursvakbond SAG-AFRA hebben ingestemd de straat op te gaan als de nu nog lopende onderhandelingen mislukken.

Afbeelding

Na spectaculaire sollicitatie wordt het nieuwe contract getekend op 4 kilometer hoogte

Skydiver Chris slingert zijn sollicitatie de wereld in terwijl hij een parachutesprong maakt en mag bij een volgende skydive op kilometers hoogte zijn nieuwe contract tekenen.

Afbeelding

In de verfilming van Oei, ik groei zijn baby's lastige schreeuwers die hun ouders kopzorgen bezorgen

Oei, ik groei is een relevant en amusant handboek voor beginnende ouders. De gelijknamige verfilming probeert ook relevant en amusant te zijn - helaas tevergeefs.