CEO van TikTok verdedigt zijn app tegenover Amerikaanse Senaat: ‘Ik ben zo dankbaar voor jullie allemaal’

Recensie
TikTok ligt onder de loep bij de Amerikaanse Senaat. Maar lang niet alle senatoren hebben kaas gegeten van dit medium, blijkt uit de kritische vragen aan topman Shou Zi Chew.
Erwin Vogelaar
maandag 27 maart 2023 om 16:18
De CEO van TikTok, Shou Zi Chew, moet flink aan het werk om de aanhoudende kritiek op zijn videoplatform te pareren.
De CEO van TikTok, Shou Zi Chew, moet flink aan het werk om de aanhoudende kritiek op zijn videoplatform te pareren. beeld tiktok

De CEO van TikTok laat van zich horen, nu de Amerikaanse Senaat overweegt of de app verboden zou moeten worden in de Verenigde Staten. Shou Zi Chew is door de senaat op het matje geroepen om vragen te beantwoorden. 

Chew is duidelijk bezig met een charme-offensief. Hij sluit aan bij verschillende talkshows om te vertellen dat Amerikanen zich echt geen zorgen hoeven te maken over hun data en de mogelijke invloed van de Chinese overheid. 

Ook gebruikt Chew zijn eigen TikTok om met gebruikers van de app in contact te komen. In zijn eerste video vertelt Chew hoe blij hij is dat 150 miljoen Amerikanen TikTok gebruiken, waaronder vijf miljoen bedrijven. ‘Ik ben zo dankbaar voor jullie allemaal en de 7000 TikTok-medewerkers in de Verenigde Staten.’ 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Youtuber in de problemen na 'exposen' daders van dodelijke ontgroening: 'Heksenjacht'

Een Belgische youtuber zorgt voor veel chaos nadat hij in een video de identiteiten onthult van betrokkenen bij een ontgroening met dodelijke afloop in 2018.

Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.

Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Gwen herstelde van een eetstoornis. 'Lekker boeiend als je een paar kilo zwaarder bent deze zomer'

Twee keer per dag naar de sportschool, tussendoor een uur wandelen en alleen supergezond eten. In een poging 'fitgirl' te worden, kregen Yvonne (29) en Gwen (27) orthorexia, een obsessieve eetstoornis.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.