Door het graven in de familiegeschiedenis, wordt ook veel duidelijk over de geschiedenis in het algemeen

Recensie
In Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Wie waren hun voorouders, wat deden ze? Vanavond gaat cabaretier, ondernemer en televisiemaker Joep van Deudekom op onderzoek uit.
Hendriëlle de Groot
zaterdag 25 maart 2023 om 02:00
Joep van Deudekom in Verborgen Verleden
Joep van Deudekom in Verborgen Verleden beeld ntr

Joep komt uit een kruideniersfamilie in Amsterdam. Toen hij zes was, overleed zijn vader, op 41-jarige leeftijd. Joep heeft weinig herinneringen aan hem. Tijdens zijn studie als gymleraar, ontmoet Joep vrienden met wie hij een succesvolle cabaretgroep vormde. Hij gaat aan de slag als schrijver en presentator en maakt het populairwetenschappelijk programma Wie denk je wel dat je bent?. Na de dood van zijn vader, wijdt zijn moeder zich volledig aan de zorg voor haar gezin. Pas als Joep eind 30 is, wil hij meer weten over zijn vader. 

Onderweg naar zijn oudste zus, stopt hij om een brief te lezen die zijn vader aan zijn moeder schreef. Hij was voormalig militair in Indië. De tijd vond hij de mooiste uit zijn leven. Joep hoopt dat zijn oudste..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.

Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Gwen herstelde van een eetstoornis. 'Lekker boeiend als je een paar kilo zwaarder bent deze zomer'

Twee keer per dag naar de sportschool, tussendoor een uur wandelen en alleen supergezond eten. In een poging 'fitgirl' te worden, kregen Yvonne (29) en Gwen (27) orthorexia, een obsessieve eetstoornis.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.

Afbeelding

Vrouw confronteert racistische man naast haar in het vliegtuig

Een video waarin een vrouw haar buurman in het vliegtuig confronteert met racistisch gedrag, gaat viral op TikTok. 'ik wil dat jij je zo oncomfortabel voelt zoals ik mij nu voel.'

Afbeelding

Cambodjaanse atlete werd allerlaatste in de stromende regen en is nu beroemd: 'Ze won onze harten'

Atlete Bou Samnang liep in een hoosbui de 5000 meter van de Zuidoost-Aziatische Spelen uit. Ze wist al zeker dat ze laatste werd. Toch liep ze door, tot bewondering van het aanwezige publiek.