Bakker Siemon de Jong stopt met Taarten van Abel

Nieuws
‘Taarten van Abel’ won in 2008 de Cinekid Publieksprijs, in 2011 de Gouden Stuiver en in 2012 de Zilveren Nipkowschijf.
Jort van Slooten
donderdag 23 maart 2023 om 01:24 aangepast 06:24
Taarten van Abel.
Taarten van Abel. beeld vpro

De Taarten van Abel Special wordt zondag 2 april om 19.20 uur uitgezonden door de VPRO op NPO Zapp.

Siemon de Jong stopt na twintig jaar met het VPRO-kinderprogramma Taarten van Abel. De banketbakker laat weten het een eer te vinden om twintig jaar lang de rol van Abel te spelen, maar dat het nu tijd is om ‘nieuwe dingen te doen’. De Jong: ‘Ik wil mijzelf niet herhalen en ook de magie van het programma niet verliezen.’ In een uitzending van De geknipte gast uit 2020 vertelde De Jong aan presentator Özcan Akyol te kampen met een chronische burn-out. In Taarten van Abel bezoekt Bakker Abel kinderen die hem thuis uitnodigen om samen voor een dierbaar persoon - vaak een ouder, familielid of v..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het gevaar van parasociale relaties met bekende mensen. 'Diegene kent jou niet'

Mede dankzij sociale media zijn zogenaamde parasociale relaties steeds normaler geworden de afgelopen jaren. Parasociale relaties ontstaan wanneer een fan een eenzijdige gehechtheid heeft aan een bekend persoon.

Afbeelding

Bon voyage naar Frankrijk

In Enkeltje Verweggistan volgt Anne-Mar Zwart kinderen die op het punt staan met hun gezin te emigreren. Dat is voor hen een behoorlijke verandering: afscheid nemen van je klas, van je allerbeste vrienden en ook nog een nieuwe taal leren.

Afbeelding

Zondag op tv: Argos buigt zich over de beeldvorming rondom het Syndroom van Down

Er zijn tegenwoordig allerlei programma’s op tv waarin mensen met het syndroom van Down een grote rol spelen. Het zijn altijd vrolijke mensen die zichzelf redelijk kunnen redden. Geeft dat wel een eerlijk beeld?

Afbeelding

Youtuber in de problemen na 'exposen' daders van dodelijke ontgroening: 'Heksenjacht'

Een Belgische youtuber zorgt voor veel chaos nadat hij in een video de identiteiten onthult van betrokkenen bij een ontgroening met dodelijke afloop in 2018.

Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.