Goedpraten of goedmaken?

Recensie
In februari bracht de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen een snijdend rapport uit. Bodem in Beweging toont hoe burgerbelangen structureel genegeerd zijn.
Tenko Warmels
donderdag 23 maart 2023 om 03:22
Bodem in Beweging
Bodem in Beweging beeld human

Naar aanleiding van de aardbevingen in Groningen werd op 9 februari 2021 een parlementaire enquêtecommissie ingesteld. Twee jaar later is het rapport van deze commissie aangeboden. Een grote zaak met brede en gemengde belangen gaat nu naar de Tweede Kamer voor debat. Bodem in Beweging weeft de verhoren van de commissie samen met verhalen van burgers in het Groningse dorp Overschild.

We gaan een stukje terug in de tijd. In 2012 vond de zwaarste aardbeving in Groningen plaats, wat voor veel aandacht voor de kwestie zorgde. Maar veel voorzorgen werden niet genomen. Gaswinning ging door, maar zou wel verminderen. Als het aankwam op compensatie wilde de Nederlandse Aardolie Maatschappij volgens Loppersumse burgemeester Albert Rodenboog vooral ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Youtuber in de problemen na 'exposen' daders van dodelijke ontgroening: 'Heksenjacht'

Een Belgische youtuber zorgt voor veel chaos nadat hij in een video de identiteiten onthult van betrokkenen bij een ontgroening met dodelijke afloop in 2018.

Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.

Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Gwen herstelde van een eetstoornis. 'Lekker boeiend als je een paar kilo zwaarder bent deze zomer'

Twee keer per dag naar de sportschool, tussendoor een uur wandelen en alleen supergezond eten. In een poging 'fitgirl' te worden, kregen Yvonne (29) en Gwen (27) orthorexia, een obsessieve eetstoornis.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.