Vader zoekt via LinkedIn een oplossing voor zijn zieke zoon

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van een wanhopige vader die ziet hoe zijn zoon lijdt aan pijn na een operatie.
Wouter van der Toorn
woensdag 22 maart 2023 om 17:08
Jesse in de behandelkamer
Jesse in de behandelkamer beeld linkedin

Wat kan je als je kind altijd met pijn moet rondlopen? Als ouder wil je alles doen wat nodig is om verlichting te bieden en oplossingen te vinden. Co Politiek, in het dagelijks leven spreker en ondernemer in de zorg, deelt via LinkedIn het verhaal van zijn negentienjarige zoon Jesse die door het ziekenhuis naar huis is gestuurd met de boodschap dat hij zijn pijn maar moet ‘uitzitten’. 

Hij vertelt in dit persoonlijke bericht over het verhaal achter de klachten en de daaropvolgende ziekenhuisopname. ‘Jesse Politiek is vorig jaar zomer met een spontane bloedende milt, veroorzaakt door de ziekte van Pfeiffer, in het ziekenhuis opgenomen. Wat volgde was een spoedoperatie om het bloeden van de milt te stoppen.’ Zo’n miltbloeding is een zeldzam..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.

Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.

Afbeelding

Vrouw confronteert racistische man naast haar in het vliegtuig

Een video waarin een vrouw haar buurman in het vliegtuig confronteert met racistisch gedrag, gaat viral op TikTok. 'ik wil dat jij je zo oncomfortabel voelt zoals ik mij nu voel.'

Afbeelding

Cambodjaanse atlete werd allerlaatste in de stromende regen en is nu beroemd: 'Ze won onze harten'

Atlete Bou Samnang liep in een hoosbui de 5000 meter van de Zuidoost-Aziatische Spelen uit. Ze wist al zeker dat ze laatste werd. Toch liep ze door, tot bewondering van het aanwezige publiek.

Afbeelding

Vergeetachtige oma

De moeder van de tienjarige Romy, de hoofdpersoon in de jeugdfilm Kapsalon Romy, moet veel werken als serveerster. Romy gaat daarom elke dag na school naar haar oma toe. Soms logeert ze er.