De wietverslaving van een groep nonnen levert hen veel geld op

Recensie
Lauren Verster gaat op bezoek bij een heel bijzonder ‘klooster’. In Californië leeft een groep nonnen die wiet kweekt om daar medicijnen van te maken.
Marinde van der Breggen
woensdag 22 maart 2023 om 02:00
Interessant wordt het wanneer Lauren verster er de vraag in slingert die iedereen heeft: zijn ze niet gewoon verslaafd?
Interessant wordt het wanneer Lauren verster er de vraag in slingert die iedereen heeft: zijn ze niet gewoon verslaafd? beeld avrotros

Moeder overste begon de kloosterorde - geïnspireerd door de Begijnen - nadat haar man er vandoor was gegaan met al het geld dat ze in Europa als consultant had verdiend. Mannen vertrouwen kon ze niet meer, en dus mochten er alleen zusters op haar boerderij komen wonen. Het zijn nonnen, maar niet op de traditionele manier. Ze geloven in Moeder Natuur en hebben wel regels, maar ook weer niet te streng. Een relatie mag, zolang het maar strikt privé wordt gehouden. ‘Alle regels die vrouwen niet empoweren hebben we afgeschaft’, zo verklaart zuster Kate.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het gevaar van parasociale relaties met bekende mensen. 'Diegene kent jou niet'

Mede dankzij sociale media zijn zogenaamde parasociale relaties steeds normaler geworden de afgelopen jaren. Parasociale relaties ontstaan wanneer een fan een eenzijdige gehechtheid heeft aan een bekend persoon.

Afbeelding

Bon voyage naar Frankrijk

In Enkeltje Verweggistan volgt Anne-Mar Zwart kinderen die op het punt staan met hun gezin te emigreren. Dat is voor hen een behoorlijke verandering: afscheid nemen van je klas, van je allerbeste vrienden en ook nog een nieuwe taal leren.

Afbeelding

Zondag op tv: Argos buigt zich over de beeldvorming rondom het Syndroom van Down

Er zijn tegenwoordig allerlei programma’s op tv waarin mensen met het syndroom van Down een grote rol spelen. Het zijn altijd vrolijke mensen die zichzelf redelijk kunnen redden. Geeft dat wel een eerlijk beeld?

Afbeelding

Youtuber in de problemen na 'exposen' daders van dodelijke ontgroening: 'Heksenjacht'

Een Belgische youtuber zorgt voor veel chaos nadat hij in een video de identiteiten onthult van betrokkenen bij een ontgroening met dodelijke afloop in 2018.

Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.