De muziek van Hans Zimmer moet onderdeel uitmaken van het DNA van de film

Recensie
Niemand kan aan The Lion King, Pirates of the Caribbean, Rain Man, 12 Years a Slave of Batman Begins denken zonder in zijn hoofd de soundtracks te horen. De componist achter deze en vele andere soundtracks is Hans Zimmer. In Het Uur van de Wolf krijgen we zijn verhaal.
Lydia Fris
dinsdag 21 maart 2023 om 02:00
Als componist wordt Zimmer geprezen om de verschillende muziekstijlen die hij combineert.
Als componist wordt Zimmer geprezen om de verschillende muziekstijlen die hij combineert. beeld ntr

Componeren is voor hem een roeping. Een leven zonder muziek kan hij zich niet voorstellen. Van natuurdocumentaires tot romantische comedy’s; Zimmer is de meest gevraagde filmmuziekcomponist. Toch heeft hij slechts twee weken pianoles gehad. Zijn leraar tikte hem bij iedere fout op de vingers terwijl de bladmuziek wazig werd voor zijn ogen. Desondanks vond hij al jong een thuis in de muziek. Na een turbulente jeugd – waarin hij van acht scholen is gestuurd – volgde hij een muziekopleiding. Daarna speelde hij in een band die vooral voor arbeiders optrad.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.

Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.

Afbeelding

Vrouw confronteert racistische man naast haar in het vliegtuig

Een video waarin een vrouw haar buurman in het vliegtuig confronteert met racistisch gedrag, gaat viral op TikTok. 'ik wil dat jij je zo oncomfortabel voelt zoals ik mij nu voel.'

Afbeelding

Cambodjaanse atlete werd allerlaatste in de stromende regen en is nu beroemd: 'Ze won onze harten'

Atlete Bou Samnang liep in een hoosbui de 5000 meter van de Zuidoost-Aziatische Spelen uit. Ze wist al zeker dat ze laatste werd. Toch liep ze door, tot bewondering van het aanwezige publiek.

Afbeelding

Vergeetachtige oma

De moeder van de tienjarige Romy, de hoofdpersoon in de jeugdfilm Kapsalon Romy, moet veel werken als serveerster. Romy gaat daarom elke dag na school naar haar oma toe. Soms logeert ze er.