TikTokker ‘onbeschoft behandeld’ bij café en fans komen massaal in actie: ‘Zo ga je niet met gasten om’

Achtergrond
Frustratie bij TikTokker Soraya Riem over ‘slechte service’ van een Haarlems café leidt tot een kritische video die al bijna een miljoen keer is bekeken.
Erwin Vogelaar
maandag 20 maart 2023 om 16:27 aangepast 17:25
'Nog nooit ergens zo onbeschoft behandeld als bij Cafe de Linde', schrijft Soraya Riem bij de video op TikTok.
'Nog nooit ergens zo onbeschoft behandeld als bij Cafe de Linde', schrijft Soraya Riem bij de video op TikTok. beeld tiktok

Soraya Riem is een populaire Nederlandse TikTokker, die bekend is geworden met het delen van relatief simpele, maar lekkere recepten. Ook gaat Soraya in diens video’s wel eens alleen uit eten, onder de titel ‘surprise me dinner’. Het idee is dat het restaurant dan zelf mag verzinnen wat ze Soraya voorschotelen. 

In het verleden werd Soraya vanwege diens korte haar vaak gevraagd een jongen of meisje te zijn. De kookliefhebber legt in een jaar oude video uit dat die ‘een mens’ is en niet in een binair hokje past. Soraya gebruikt daarom die en diens als voornaamwoorden. Toch snapt niet iedereen dat. In de nieuwste video voor een ‘surprise me dinner’ ging het fout. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Youtuber in de problemen na 'exposen' daders van dodelijke ontgroening: 'Heksenjacht'

Een Belgische youtuber zorgt voor veel chaos nadat hij in een video de identiteiten onthult van betrokkenen bij een ontgroening met dodelijke afloop in 2018.

Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.

Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Gwen herstelde van een eetstoornis. 'Lekker boeiend als je een paar kilo zwaarder bent deze zomer'

Twee keer per dag naar de sportschool, tussendoor een uur wandelen en alleen supergezond eten. In een poging 'fitgirl' te worden, kregen Yvonne (29) en Gwen (27) orthorexia, een obsessieve eetstoornis.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.