Kijken in de keuken bij NFI en politie: ‘Dit heb ik wel eens gezien in een film’

Recensie
Rachel Rosier loopt mee met agenten, onderzoekt hoe opsporing werkt en mag aan de slag bij het Nederlands Forensisch Instituut.
Nadine Folkers
zaterdag 18 maart 2023 om 02:00
Rachel Rosier probeert verschillende beroepen uit.
Rachel Rosier probeert verschillende beroepen uit. beeld zapp

‘Dit heb ik wel eens gezien, in een film, dus ik denk dat we daar wel uit gaan komen.’ Presentatrice Rachel Rosier staat volledig gehuld in een wit pak met mondkapje voor met een kwast in de aanslag, klaar om poeder over een mes te strooien en dat te onderwerpen aan een sporenonderzoek. Inderdaad, net zoals je in zoveel misdaadseries op televisie ziet. En als ze dan een vingerafdruk vindt die in verband kan worden gebracht met de verdachte, is de zaak volgens haar zo klaar als een klontje: verdachte is dader geworden.

Maar ligt het wel allemaal zo eenvoudig? De onderzoekers van het NFI tikken Rosier regelmatig op de vingers, waardoor je een goed beeld krijgt van de complexiteit van hun werk. Aan hen is de taak om te onderzoeken, oordelen ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

New York Times-bestseller auteur presenteert haar nieuwe boek voor een lege zaal

New York Times-bestsellerauteur Suzanne Young staat voor een lege zaal haar nieuwe boek te presenteren en deelt dit moment op Twitter. ‘Als je een dieptepunt in je carrière wilt zien, dan is dit het. Huilend naar huis.’

Afbeelding

Vanavond op tv: Philippe Geubels neemt met onnodige banaliteit de Hollanders op de hak

Een beproefd recept in zowel Nederland als België: grappen maken over elkaars nationale gebruiken en gewoontes. Philippe Geubels vult er een hele show mee.

Afbeelding

Zondag op tv: Kritiek op het toetssysteem op de basisschool

Kinderen worden in Nederland al jong geselecteerd op basis van leerprestaties, wat hen veel stress geeft. In Pointer wordt uitgelegd waarom het tijd wordt de nadruk te leggen op het kind, niet op de toets.

Afbeelding

'Hoi, heb je me gemist?' TikTokker ontvangt bijzondere brief … van zichzelf

‘Hoi, heb je me gemist?’ Zo begint de bijzondere brief waarmee een Canadese TikTokker deze week viral ging. De brief heeft namelijk een opmerkelijke afzender: haar dertienjarige zelf.

Afbeelding

Max Verstappen met lange, blonde lokken als voorbereiding op Australische Grand Prix

Als de pruik zo goed als prettig op zijn hoofd zit, doet Verstappen zijn pet weer op. ‘I’ve got a lot of hair now’, zegt hij tegen de mensen om hem heen.

Afbeelding

De wil om te leven

Dramafilm Breathe toont het waargebeurde levensverhaal van Robin Cavendish. Ondanks zijn beperkingen maakte hij zijn leven bijzonder, ook voor anderen.