Blijvende worsteling met mishandeling

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van Marco waarin hij openhartig deelt dat hij als kind werd mishandeld.
Lydia Fris
vrijdag 17 maart 2023 om 03:22
De zesjarige ik die mishandeld werd.
De zesjarige ik die mishandeld werd. beeld linkedIn

‘Dit is de zesjarig ik. De zesjarige ik die mishandeld werd.’ Dit zijn de openingsregels van het LinkedIn-bericht dat Marco deze week op zijn pagina plaatste. Aan het bericht is een foto toegevoegd van een blonde, vrolijke jongen die ondeugend de camera in kijkt. Een heel gewone foto van een heel gewoon kind. Maar schijn bedriegt.

vol angst

Marco schrijft verder: ‘Deze ik ging iedere twee weken vol angst het weekend met zijn vader tegemoet. Ik wist nooit wat mij te wachten stond. Iedere keer moest ik [er] wéér heen en niemand die wist hoe moeilijk ik het hiermee had. Mijn moeder was namelijk gestopt onze bezoeken aan mijn vader te bevechten. Het leek beter te gaan. Bij..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

New York Times-bestseller auteur presenteert haar nieuwe boek voor een lege zaal

New York Times-bestsellerauteur Suzanne Young staat voor een lege zaal haar nieuwe boek te presenteren en deelt dit moment op Twitter. ‘Als je een dieptepunt in je carrière wilt zien, dan is dit het. Huilend naar huis.’

Afbeelding

Vanavond op tv: Philippe Geubels neemt met onnodige banaliteit de Hollanders op de hak

Een beproefd recept in zowel Nederland als België: grappen maken over elkaars nationale gebruiken en gewoontes. Philippe Geubels vult er een hele show mee.

Afbeelding

Zondag op tv: Kritiek op het toetssysteem op de basisschool

Kinderen worden in Nederland al jong geselecteerd op basis van leerprestaties, wat hen veel stress geeft. In Pointer wordt uitgelegd waarom het tijd wordt de nadruk te leggen op het kind, niet op de toets.

Afbeelding

'Hoi, heb je me gemist?' TikTokker ontvangt bijzondere brief … van zichzelf

‘Hoi, heb je me gemist?’ Zo begint de bijzondere brief waarmee een Canadese TikTokker deze week viral ging. De brief heeft namelijk een opmerkelijke afzender: haar dertienjarige zelf.

Afbeelding

Max Verstappen met lange, blonde lokken als voorbereiding op Australische Grand Prix

Als de pruik zo goed als prettig op zijn hoofd zit, doet Verstappen zijn pet weer op. ‘I’ve got a lot of hair now’, zegt hij tegen de mensen om hem heen.

Afbeelding

De wil om te leven

Dramafilm Breathe toont het waargebeurde levensverhaal van Robin Cavendish. Ondanks zijn beperkingen maakte hij zijn leven bijzonder, ook voor anderen.