Waartoe zijn we op aarde?

Recensie
Om maar met de deur in huis te vallen: Arrival is een van de beste sciencefictionfilms van het afgelopen decennium.
Taede A. Smedes
vrijdag 17 maart 2023 om 03:22
TV Vooraf, Arrival, science fiction
TV Vooraf, Arrival, science fiction beeld tvgids

Een pakkend verhaal over grote thema’s: tijd, omgang met lijden en verlies, het vermogen los te laten om het onvermijdelijke te omhelzen, en de vraag naar de zin en betekenis van de tijd die ons gegeven is.

De film begint op de dag waarop twaalf buitenaardse schepen op willekeurige plekken op aarde verschijnen. Angst overheerst, wereldwijd worden wapens in stelling gebracht. Het bekende scenario, maar regisseur Denis Villeneuve speelt in Arrival met die bekende ideeën om ze volledig op zijn kop te zetten. Het verhaal draait rond de taalkundige ­Louise Banks (Amy Adams). Banks wordt benaderd door de Amerikaanse kolonel Weber (Forest Whitaker) met de opdracht om de communicatie met de aliens te vertalen. Ze krijgt daarbij hulp van ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

New York Times-bestseller auteur presenteert haar nieuwe boek voor een lege zaal

New York Times-bestsellerauteur Suzanne Young staat voor een lege zaal haar nieuwe boek te presenteren en deelt dit moment op Twitter. ‘Als je een dieptepunt in je carrière wilt zien, dan is dit het. Huilend naar huis.’

Afbeelding

Vanavond op tv: Philippe Geubels neemt met onnodige banaliteit de Hollanders op de hak

Een beproefd recept in zowel Nederland als België: grappen maken over elkaars nationale gebruiken en gewoontes. Philippe Geubels vult er een hele show mee.

Afbeelding

Zondag op tv: Kritiek op het toetssysteem op de basisschool

Kinderen worden in Nederland al jong geselecteerd op basis van leerprestaties, wat hen veel stress geeft. In Pointer wordt uitgelegd waarom het tijd wordt de nadruk te leggen op het kind, niet op de toets.

Afbeelding

'Hoi, heb je me gemist?' TikTokker ontvangt bijzondere brief … van zichzelf

‘Hoi, heb je me gemist?’ Zo begint de bijzondere brief waarmee een Canadese TikTokker deze week viral ging. De brief heeft namelijk een opmerkelijke afzender: haar dertienjarige zelf.

Afbeelding

Max Verstappen met lange, blonde lokken als voorbereiding op Australische Grand Prix

Als de pruik zo goed als prettig op zijn hoofd zit, doet Verstappen zijn pet weer op. ‘I’ve got a lot of hair now’, zegt hij tegen de mensen om hem heen.

Afbeelding

De wil om te leven

Dramafilm Breathe toont het waargebeurde levensverhaal van Robin Cavendish. Ondanks zijn beperkingen maakte hij zijn leven bijzonder, ook voor anderen.