EO geeft ‘mensen achter het nieuws’ een podium in nieuw lunchprogramma

Nieuws
De EO start in april met nieuw televisieprogramma Dit is de middag, waarbij de actualiteit wordt besproken met ‘mensen achter het nieuws’.
Christa van Norel
donderdag 16 maart 2023 om 15:36
Bijschrift: Margje Fikse (links) bespreekt in de studio de actuele onderwerpen met gasten, Hans van der Steeg (rechts) trekt het land in en is te gast bij mensen thuis.
Bijschrift: Margje Fikse (links) bespreekt in de studio de actuele onderwerpen met gasten, Hans van der Steeg (rechts) trekt het land in en is te gast bij mensen thuis. beeld EO / Rogier Veldman

Hilversum

Vanaf maandag 3 april presenteren EO-presentatoren Margje Fikse en Hans van der Steeg Dit is de middag op NPO 1. In het live-lunchprogramma wordt de actualiteit in de studio besproken en geïllustreerd met verhalen bij mensen thuis aan de keukentafel.

Het actualiteitenprogramma staat in het teken van de invloed van grote, actuele ontwikkelingen op het persoonlijke, dagelijks leven. Daarbij draait het om de persoonlijke verhalen, legt presentator Hans van der Steeg uit. ‘Bij nieuws over mobieltjes op school willen we een leraar of zelfs leerling aan tafel, in plaats van een directeur of iemand van de vakbond. En als het gaat over de graanprijs gaan we bijvoorbeeld in gesprek met een horecabaas in plaats van econoom.’ 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Uitvoerige geschiedenisles wordt met een Tom Waes-sausje toegankelijk gemaakt

Tom Waes is weer terug met een reisprogramma: een reis door de geschiedenis van Vlaanderen. Met Het Verhaal van Vlaanderen wil hij van abstracte geschiedenis iets meeslepends maken.

Afbeelding

Ernstig pestfilmpje raakt gevoelige snaar in Duitsland: 'Dit zijn gewoon sadisten'

Het is een video die weinigen koud zal laten. Een groepje meisjes omsingelt een ander meisje dat angstig om zich heen kijkt. Ook is te zien dat de pesters zich pas terugtrekken als een volwassene hen aanspreekt

Afbeelding

Bijna-doodervaring van Tim Hofman: 'Een automobilist reed twintig jaar geleden dwars door me heen'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: presentator Tim Hofman blikt terug op een ernstig ongeluk dat hem bijna zijn leven kostte.

Afbeelding

Op een dag ging het mis

Juliette kende haar opa Wim Aloserij als een opgewekte, praatgrage man die altijd grapjes maakte. Over de gruwelen die hij in de Tweede Wereldoorlog had meegemaakt, praatte hij niet. Na zijn overlijden reist Juliette naar de plekken van herinnering van haar opa.

Afbeelding

Goedpraten of goedmaken?

In februari bracht de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen een snijdend rapport uit. Bodem in Beweging toont hoe burgerbelangen structureel genegeerd zijn.

Afbeelding

Bakker Siemon de Jong stopt met Taarten van Abel

'Taarten van Abel' won in 2008 de Cinekid Publieksprijs, in 2011 de Gouden Stuiver en in 2012 de Zilveren Nipkowschijf.