Reageren op online haat, doe je dat? ‘ De meeste online haters stellen in werkelijkheid maar weinig voor’

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: schrijfster Heleen van Royen reageert op online scheldpartijen.
Wouter van der Toorn
woensdag 8 februari 2023 om 17:52
Heleen van Royen: '‘Beste Twan, dank voor je bericht. Ik hoop dat dit je oplucht en je een fijne dag hebt. Heleen.’
Heleen van Royen: '‘Beste Twan, dank voor je bericht. Ik hoop dat dit je oplucht en je een fijne dag hebt. Heleen.’ beeld anp / Patrick Harderwijk

Het is een fenomeen dat ondertussen zo gewoon is geworden, dat je zou denken dat het erbij hoort: online scheldpartijen van willekeurige vreemdelingen. Hoewel de meeste berichten online worden uitgefilterd, komen ze nog regelmatig terecht in privéberichten van het ene of andere socialemediaplatform of de mailbox. Schrijfster Heleen van Royen deelt deze week een van dat soort berichten die door ene Twan zijn gestuurd in de DM van Instagram. Ze krijgt allerlei scheldwoorden naar haar hoofd geslingerd. 

Je kunt je afvragen wat dit soort toetsenbordridders bezielt en wat ze ermee denken te bereiken. En het is ook niet duidelijk of het een reactie is op een bericht dat de BN’er deelde of een mening die ze ventileerde in de media.

ongevraagde aanda..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

New York Times-bestseller auteur presenteert haar nieuwe boek voor een lege zaal

New York Times-bestsellerauteur Suzanne Young staat voor een lege zaal haar nieuwe boek te presenteren en deelt dit moment op Twitter. ‘Als je een dieptepunt in je carrière wilt zien, dan is dit het. Huilend naar huis.’

Afbeelding

Vanavond op tv: Philippe Geubels neemt met onnodige banaliteit de Hollanders op de hak

Een beproefd recept in zowel Nederland als België: grappen maken over elkaars nationale gebruiken en gewoontes. Philippe Geubels vult er een hele show mee.

Afbeelding

Zondag op tv: Kritiek op het toetssysteem op de basisschool

Kinderen worden in Nederland al jong geselecteerd op basis van leerprestaties, wat hen veel stress geeft. In Pointer wordt uitgelegd waarom het tijd wordt de nadruk te leggen op het kind, niet op de toets.

Afbeelding

'Hoi, heb je me gemist?' TikTokker ontvangt bijzondere brief … van zichzelf

‘Hoi, heb je me gemist?’ Zo begint de bijzondere brief waarmee een Canadese TikTokker deze week viral ging. De brief heeft namelijk een opmerkelijke afzender: haar dertienjarige zelf.

Afbeelding

Max Verstappen met lange, blonde lokken als voorbereiding op Australische Grand Prix

Als de pruik zo goed als prettig op zijn hoofd zit, doet Verstappen zijn pet weer op. ‘I’ve got a lot of hair now’, zegt hij tegen de mensen om hem heen.

Afbeelding

De wil om te leven

Dramafilm Breathe toont het waargebeurde levensverhaal van Robin Cavendish. Ondanks zijn beperkingen maakte hij zijn leven bijzonder, ook voor anderen.