Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Recensie
Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.
Michiel van Hout
zaterdag 4 februari 2023 om 02:00
In afwachting van het nieuwe seizoen dat voor eind april in de planning staat, presenteert Vroege Vogels nu de natuurdocu Strand, waarin Bentveld op zijn eigenaardige manier het commentaar verzorgt.
In afwachting van het nieuwe seizoen dat voor eind april in de planning staat, presenteert Vroege Vogels nu de natuurdocu Strand, waarin Bentveld op zijn eigenaardige manier het commentaar verzorgt. beeld bnnvara

Nog voordat BNNVARA in de huidige vorm bestond, zond VARA het natuurprogramma Vroege Vogels uit. Al sinds 1978 is het een succes op de radio en – na een eerdere poging – sinds 2007 ook op tv. Sinds die tijd begeleidt presentator Menno Bentveld zijn kijkers als ‘advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu’. In afwachting van het nieuwe seizoen dat voor eind april in de planning staat, presenteert Vroege Vogels nu de natuurdocu Strand, waarin Bentveld op zijn eigenaardige manier het commentaar verzorgt.

Regisseur Ruben Smit heeft ervaring met filmen in het Waddengebied en maakte eerder indruk met de docu Grutto!, waarin hij onze nationale vogel een jaar lang volgde tussen Afrika en IJsland. Nu volgt hij de dwergstern van ku..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.