Medeleven met doodzieke PSV-voorlichter Thijs Slegers: ‘Wat doet een bal tegen de paal er nog toe?’

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van de ernstig zieke PSV-woordvoerder waarin hij mededeelt niet meer beter te worden.
Lydia Fris
vrijdag 3 februari 2023 om 03:23 aangepast 06:40
Thijs Slegers
Thijs Slegers beeld twitter

Donderdag rond één uur ’s middags deelde Nederlands persvoorlichter en voormalig sportjournalist Thijs Slegers – van nog maar 46 jaar – een bericht op Twitter. Ik citeer:

 ‘Lieve allemaal,

Helaas hebben we gisteren slecht nieuws gehad. De afstotingsziekte die me al maanden dwarszit, is geen halt toe geroepen. Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. De medici kunnen niets meer voor me doen.

Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en ermee te dealen. Mijn gezin en ik danken jullie allemaal voor de steun die we mochten ontvangen in de voorbije jaren. Dat heeft ons ontzettend goed gedaan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wijkagenten op sociale media voor beter contact met de wijk, maar ze moeten zich wel aan regels houden

Hoe ziet een werkdag van een wijkagent eruit? Verschillende agenten geven er een inkijkje van op sociale media. 'Het is een mooie manier om te laten zien wat wij doen. Je laat zo je gezicht zien en bent benaderbaar.'

Afbeelding

Huisvrouw zijn is eervol en verdient respect, vinden deze vrouwen. Op sociale media zijn 'tradwives' in

Online lijkt een groeiend aantal vrouwen te kiezen voor een traditionele levensstijl als moeder en huisvrouw. Ze delen recepten en schoonmaaktips, zijn kritisch op modern feminisme en noemen zichzelf #tradwives – traditionele vrouwen.

Afbeelding

'Naar de gemene deler toe'

Er is een gigantische hype rondom kunstmatige intelligentie. Maar veel blijft ook onbesproken. Tegenlicht beschouwt de onderliggende dynamieken en consequenties van AI-ontwikkeling.

Afbeelding

Chaos in Hollywood. Gaan nu de acteurs, net als de scenarioschrijvers, staken?

Bijna 98 procent van de leden van Amerikaanse acteursvakbond SAG-AFRA hebben ingestemd de straat op te gaan als de nu nog lopende onderhandelingen mislukken.

Afbeelding

Na spectaculaire sollicitatie wordt het nieuwe contract getekend op 4 kilometer hoogte

Skydiver Chris slingert zijn sollicitatie de wereld in terwijl hij een parachutesprong maakt en mag bij een volgende skydive op kilometers hoogte zijn nieuwe contract tekenen.

Afbeelding

In de verfilming van Oei, ik groei zijn baby's lastige schreeuwers die hun ouders kopzorgen bezorgen

Oei, ik groei is een relevant en amusant handboek voor beginnende ouders. De gelijknamige verfilming probeert ook relevant en amusant te zijn - helaas tevergeefs.