Woningnood

Recensie
Het bekende geschiedenisprogramma Andere Tijden presenteert de nieuwe reeks Van Krot tot Vinex. Het huidige woningtekort treft jongeren en de hardwerkende middenklasse het hardst. Toch is dat geen nieuw probleem in Nederland. Hoe losten we dat in het verleden op? En hoe kunnen we daar nu nog van leren?
Michiel van Hout
vrijdag 3 februari 2023 om 03:22
TV Vooraf
Michiel van Hout
TV Vooraf Michiel van Hout beeld ntr

In vier afleveringen zien we Mariëlle Tweebeeke in een lossere rol dan in Nieuwsuur. Ze maakt een reis door de woningbouw van de twintigste eeuw door steeds in een ander huis te logeren. Ze trapt af in het bijzondere woningbouwproject Het Schip in de Spaarndammerbuurt van Amsterdam. Architect Michel de Klerk (1184-1923), zoon van een Joodse diamantslijper, wilde daarmee een paleis creëren voor de arbeiders die voorheen in krotten woonden. Voor geluksvogels was dit prachtige staaltje Amsterdamse School recentelijk nog voor een redelijke prijs te betrekken, omdat het project nog onder de sociale woningen valt.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.