Onterecht veroordeeld?

Recensie
In de nieuwe KRO-NCRV-serie De pompmoord draait het om vier mannen die in 2004 veroordeeld zijn voor een moord die in 1985 is gepleegd. De zaak berust op valse bekentenissen en staat niet op zichzelf.
Hendriëlle de Groot
donderdag 2 februari 2023 om 03:22
Afbeelding
beeld kro-ncrv

In het Gelderse Warnsveld wordt op 24 oktober 1985 het levenloze lichaam van de 28-jarige Micelle Mooij gevonden. Ze is op brute wijze doodgestoken en wordt gevonden in haar auto bij het tankstation waar ze die avond werkte als caissière. Direct wordt er een groot politieteam op de zaak gezet, maar tevergeefs. De moord verdwijnt in de dossierkasten. Vlak voor de verjaring in 2001 komt er een geheime tip binnen, die leidt tot heropening van de zaak en de arrestatie van vier mannen met een strafblad. Eerst worden ze vrijgesproken, maar in 2004 in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de zes en acht jaar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wijkagenten op sociale media voor beter contact met de wijk, maar ze moeten zich wel aan regels houden

Hoe ziet een werkdag van een wijkagent eruit? Verschillende agenten geven er een inkijkje van op sociale media. 'Het is een mooie manier om te laten zien wat wij doen. Je laat zo je gezicht zien en bent benaderbaar.'

Afbeelding

Huisvrouw zijn is eervol en verdient respect, vinden deze vrouwen. Op sociale media zijn 'tradwives' in

Online lijkt een groeiend aantal vrouwen te kiezen voor een traditionele levensstijl als moeder en huisvrouw. Ze delen recepten en schoonmaaktips, zijn kritisch op modern feminisme en noemen zichzelf #tradwives – traditionele vrouwen.

Afbeelding

'Naar de gemene deler toe'

Er is een gigantische hype rondom kunstmatige intelligentie. Maar veel blijft ook onbesproken. Tegenlicht beschouwt de onderliggende dynamieken en consequenties van AI-ontwikkeling.

Afbeelding

Chaos in Hollywood. Gaan nu de acteurs, net als de scenarioschrijvers, staken?

Bijna 98 procent van de leden van Amerikaanse acteursvakbond SAG-AFRA hebben ingestemd de straat op te gaan als de nu nog lopende onderhandelingen mislukken.

Afbeelding

Na spectaculaire sollicitatie wordt het nieuwe contract getekend op 4 kilometer hoogte

Skydiver Chris slingert zijn sollicitatie de wereld in terwijl hij een parachutesprong maakt en mag bij een volgende skydive op kilometers hoogte zijn nieuwe contract tekenen.

Afbeelding

In de verfilming van Oei, ik groei zijn baby's lastige schreeuwers die hun ouders kopzorgen bezorgen

Oei, ik groei is een relevant en amusant handboek voor beginnende ouders. De gelijknamige verfilming probeert ook relevant en amusant te zijn - helaas tevergeefs.