Gratis supermarkt oogst veel lof online, maar er is ook verbazing dat dit in Nederland nodig is

Achtergrond
Voor bepaalde gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West wordt een droom werkelijkheid. Vanaf dinsdag is het voor kwetsbare gezinnen mogelijk om gratis boodschappen te doen bij deze supermarkt, die de naam ‘Fris’ draagt (een erg mooie naam, al zeg ik het zelf!).
Lydia Fris
vrijdag 27 januari 2023 om 03:20 aangepast 06:53
Abdelhamid Idrissi, midden, helpt met het vullen van de vakken van zijn gratis supermarkt.
Abdelhamid Idrissi, midden, helpt met het vullen van de vakken van zijn gratis supermarkt. beeld LinkedIn

Op het zakelijk platform LinkedIn plaatste Mohammed een bericht, waarin hij Amsterdammer Abdelhamid Idrissi (33) een held noemt om zijn initiatief. Idrissi had al lange tijd het verlangen om iets te betekenen voor kwetsbare gezinnen. In de Volkskrant werd er een artikel aan gewijd.

bucketlist

Ongeveer een jaar geleden stuurde Idrissi een appje naar iemand die hij kende uit de reclamewereld: ‘Op mijn bucketlist staat het oprichten van een gratis supermarkt voor kwetsbare gezinnen. Help je mee?’ schreef hij. Het antwoord bij The Happy Activist was ‘ja’. Er werd crowdfunding opgezet en er was een supermarkt die wilde helpen. Nog steeds melden zich nieuwe donateurs. En nu, aankomende dinsd..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

'Meldoria' is een nieuwe emotie van GPT-4. 'Dit is beter werk dan een mens zou kunnen leveren'

Het nieuwere GPT-4 zorgt voor zowel kansen als gevaren, en de reacties lopen uiteen. Zo is de chatbot tegenwoordig zelfs in staat om een nieuwe emotie te creëren. ‘Dat is ongelofelijk.'

Afbeelding

Door het graven in de familiegeschiedenis, wordt ook veel duidelijk over de geschiedenis in het algemeen

In Verborgen Verleden gaan bekende Nederlanders op zoek naar hun familiegeschiedenis. Wie waren hun voorouders, wat deden ze? Vanavond gaat cabaretier, ondernemer en televisiemaker Joep van Deudekom op onderzoek uit.

Afbeelding

Uitvoerige geschiedenisles wordt met een Tom Waes-sausje toegankelijk gemaakt

Tom Waes is weer terug met een reisprogramma: een reis door de geschiedenis van Vlaanderen. Met Het Verhaal van Vlaanderen wil hij van abstracte geschiedenis iets meeslepends maken.

Afbeelding

Ernstig pestfilmpje raakt gevoelige snaar in Duitsland: 'Dit zijn gewoon sadisten'

Het is een video die weinigen koud zal laten. Een groepje meisjes omsingelt een ander meisje dat angstig om zich heen kijkt. Ook is te zien dat de pesters zich pas terugtrekken als een volwassene hen aanspreekt

Afbeelding

Bijna-doodervaring van Tim Hofman: 'Een automobilist reed twintig jaar geleden dwars door me heen'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: presentator Tim Hofman blikt terug op een ernstig ongeluk dat hem bijna zijn leven kostte.

Afbeelding

Op een dag ging het mis

Juliette kende haar opa Wim Aloserij als een opgewekte, praatgrage man die altijd grapjes maakte. Over de gruwelen die hij in de Tweede Wereldoorlog had meegemaakt, praatte hij niet. Na zijn overlijden reist Juliette naar de plekken van herinnering van haar opa.