Premier Ardern blijkt geschenk te koesteren. ‘Haar gezicht lichtte op toen ze het schilderij bekeek’

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Charlie Mitchell deelt een mooie herinnering aan een bezoek van de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern, die deze week aftreedt.
Wouter van der Toorn
woensdag 25 januari 2023 om 18:18
Afbeelding
beeld twitter

Deze week zwaait Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, af. Haar laatste optreden was bij de Maori. ‘Ik bedank jullie vanuit de grond van mijn hart voor het grootste voorrecht in mijn leven’, zei Ardern in een emotionele speech. ‘Nu is het tijd om weer een zus en een moeder te zijn.’
Het afscheid van Ardern zorgt ervoor dat allerlei anekdotes worden gedeeld. Charlie Mitchell deelt op Twitter het verhaal achter een schilderij dat te zien is in het kantoor van de scheidende premier.

‘Dit is zo’n klein ding aan Jacinda Ardern dat ik bewonder. Volgens mij is het typerend voor wie ze is’, zo schrijft hij. Op de foto is de premier te zien, zittend achter haar bureau. Aan de zijkant zie je de nationale vlag, en achter haar hangen twee pla..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Foto van paus met pufferjas is nep: een grap met een waarschuwing

Het wordt steeds makkelijker om nepfoto’s te maken via kunstmatige intelligentie. Aanvankelijk waren deze foto’s nog duidelijk te herkennen als creaties. Inmiddels zijn de resultaten haast niet meer van echt te onderscheiden.

Afbeelding

De weduwen in deze film zijn geen heldinnen, maar vrouwen die het beste van hun leven proberen te maken

In de film Widows, vanavond op Veronica, houdt de Europese filmmaker Steve McQueen Amerika opnieuw een spiegel voor. En dat spiegelbeeld is verre van geromantiseerd.

Afbeelding

Boer zoekt Vrouw gaat Europa in, maar vermijdt stikstof en BBB. 'Gaat niet over politiek, maar over liefde'

Het populaire programma Boer zoekt Vrouw komt dit jaar met een internationale editie. Vijf boeren uit verschillende landen in Europa gaan met hulp van Yvon Jaspers de zoektocht naar de liefde aan.

Afbeelding

CEO van TikTok verdedigt zijn app tegenover Amerikaanse Senaat: 'Ik ben zo dankbaar voor jullie allemaal'

TikTok ligt onder de loep bij de Amerikaanse Senaat. Maar lang niet alle senatoren hebben kaas gegeten van dit medium, blijkt uit de kritische vragen aan topman Shou Zi Chew.

Afbeelding

Wim de Bie (1939-2023) was een serieuze grappenmaker en dwarsdenker

Hij verbond de typetjes die hij speelde met zijn echte persoon. Wim de Bie was verbijsterd over en betrokken bij maatschappelijk onrecht en menselijke ondeugden. Hij was meer dan alleen satiricus.

Afbeelding

Drie maanden in het donker in het onweerstaanbare Scandinavische noorden

Een vrouw staat met een kind op de heup in de deuropening. Een man loopt glimlachend op haar af. Het is een beeld uit Het Hoge Noorden, over Nederlanders in Noorwegen en Zweden. Maar niet alles is idyllisch.