Wakker worden en zien dat je ontslagen bent: ‘Het voelde alsof de tijd was gestopt. Waarom ik?’

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: de verhalen van werknemers die hun ontslag aangekondigd kregen via een notificatie, niet via een persoonlijk gesprek.
Erwin Vogelaar
dinsdag 24 januari 2023 om 17:05
Kanav Puri is een van de getroffenen: ‘Het voelde alsof de tijd was gestopt.’
Kanav Puri is een van de getroffenen: ‘Het voelde alsof de tijd was gestopt.’ beeld linkedin

Bij de grote techbedrijven Google, Amazon en Microsoft zijn de afgelopen dagen tienduizenden mensen ontslagen. Op het zakelijke sociale netwerk LinkedIn vertellen getroffenen hun verhalen.

Wat in deze verhalen voornamelijk opvalt is hoe zo’n ontslagronde tegenwoordig wordt afgehandeld. Er is geen persoonlijk gesprek en zelfs geen ruimte om afscheid te nemen van collega’s. Je wordt ‘s ochtends wakker, ziet een notificatie of een e-mail en je kunt plots nergens meer bij. 

‘menselijkheid verloren’

Keller Smith schrijft bijvoorbeeld hoe hij acht jaar lang bij Google heeft gewerkt. ‘Het is een behoorlijke schok om wakker te worden en enkel een e-mail te zien, zonder toegang ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Inspiratie en frustratie tijdens de Grammy's: Dit waren de hoogtepunten van de muziekavond

De Grammy Awards zijn weer uitgereikt en dat is een jaarlijks feestje op sociale media, want iedereen heeft een mening over de winnaars, verliezers, outfits en speeches.

Afbeelding

Schattige speklappen

Ze zien er zo schattig uit. Toch lijken varkens nu weinig geliefd. De veestapel moet van de overheid met de helft inkrimpen. Andere Tijden kijkt in de special Een Onsje Minder terug op vergelijkbare situaties in het recente verleden.

Afbeelding

Een belangrijke avond voor de muziekindustrie

Dit weekend vindt de 65e jaarlijkse Grammy Awards-ceremonie plaats in Los Angeles. Op sociale media is de spanning onder fans van genomineerden al aanwezig.

Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.

Afbeelding

Tien jaar de cel in voor een dansvideo. 'De ironie is verbluffend, gearresteerd worden bij de Vrijheidstoren'

Een jonge man laat een jonge vrouw een elegant pirouettetje draaien. Ondanks het onschuldige karakter vond het Iraanse regime hun video bezwaarlijk genoeg om de twee een gevangenisstraf op te leggen.