Deze leerschool wil jongeren leren opnieuw te dromen over wat wél kan

Recensie
Geen wiskunde of biologie op het programma, maar persoonlijke gesprekken en stap voor stap toewerken naar ritmes die je verder helpen. Dat biedt Dream School.
Jaap-Harm de Jong
dinsdag 24 januari 2023 om 01:00
nmiddels is Dream School bezig aan het zesde seizoen.
nmiddels is Dream School bezig aan het zesde seizoen. beeld ntr

Ze zijn tussen de 16 en 23 jaar oud. Naar school gaan ze niet, een opleiding volgen ze niet, werk hebben ze niet. Wel hebben ze ervaring met drugsgebruik of een laag zelfbeeld of een gebrek aan structuur in hun dagelijks leven. Het zou verleidelijk zijn om ze probleemjongeren te noemen, maar het programma Dream School helpt je met andere ogen kijken naar deze jongens en meiden.

Onder de bezielende leiding van ex-kickbokser Lucia Rijker en schoolrector Eric van ’t Zelfde mogen de jongeren er drie weken lang aan werken om hun leven weer op de rit te krijgen. Bekende Nederlanders komen langs om iets van hun expertise en ervaring te delen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Inspiratie en frustratie tijdens de Grammy's: Dit waren de hoogtepunten van de muziekavond

De Grammy Awards zijn weer uitgereikt en dat is een jaarlijks feestje op sociale media, want iedereen heeft een mening over de winnaars, verliezers, outfits en speeches.

Afbeelding

Schattige speklappen

Ze zien er zo schattig uit. Toch lijken varkens nu weinig geliefd. De veestapel moet van de overheid met de helft inkrimpen. Andere Tijden kijkt in de special Een Onsje Minder terug op vergelijkbare situaties in het recente verleden.

Afbeelding

Een belangrijke avond voor de muziekindustrie

Dit weekend vindt de 65e jaarlijkse Grammy Awards-ceremonie plaats in Los Angeles. Op sociale media is de spanning onder fans van genomineerden al aanwezig.

Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.

Afbeelding

Tien jaar de cel in voor een dansvideo. 'De ironie is verbluffend, gearresteerd worden bij de Vrijheidstoren'

Een jonge man laat een jonge vrouw een elegant pirouettetje draaien. Ondanks het onschuldige karakter vond het Iraanse regime hun video bezwaarlijk genoeg om de twee een gevangenisstraf op te leggen.