Van deze jeugdfilm ga je hopen dat Rotterdam ooit een echte superheld voortbrengt

Recensie
Artistieke duizendpoot Fadua El Akchaoui was al bekend als actrice, theatermaakster, schrijfster voor comédienne Soundos en scenariste voor de film Meskina. Met de Telefilm Romaissa – De Superheld uit Rotterdam maakt ze bovendien haar debuut als regisseuse.
Michiel van Hout
zaterdag 7 januari 2023 om 02:00
El Akchaoui dist vele relevante thema’s op zonder dat ze topzwaar aanvoelen
El Akchaoui dist vele relevante thema’s op zonder dat ze topzwaar aanvoelen beeld ntr

Romaissa is een twaalfjarig meisje en heeft Marokkaanse ouders. Haar vader is overleden, haar moeder raakte daarna de regie over zichzelf en haar dochter kwijt. Romaissa moet zich – zoals te veel kinderen – ouder gedragen dan ze is, als haar moeder allerlei zaken, zoals het behandelen van de post, aan haar overlaat. Dan blijkt dat de verwaarloosde galerijflat in Rotterdam-West, waar zij en al haar vrienden wonen, op de nominatie staat voor projectontwikkeling.

In de praktijk betekent dit dat ze haar flat moet verlaten, waar ze de herinneringen aan haar vader koestert en waarvan ze straks nog meer personen gaat missen. Het optimistische meisje komt met een plan: samen met haar beste vriend Lionel besluit ze de flat op te knappen. Ze motive..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.

Afbeelding

Vrouw confronteert racistische man naast haar in het vliegtuig

Een video waarin een vrouw haar buurman in het vliegtuig confronteert met racistisch gedrag, gaat viral op TikTok. 'ik wil dat jij je zo oncomfortabel voelt zoals ik mij nu voel.'

Afbeelding

Cambodjaanse atlete werd allerlaatste in de stromende regen en is nu beroemd: 'Ze won onze harten'

Atlete Bou Samnang liep in een hoosbui de 5000 meter van de Zuidoost-Aziatische Spelen uit. Ze wist al zeker dat ze laatste werd. Toch liep ze door, tot bewondering van het aanwezige publiek.

Afbeelding

Vergeetachtige oma

De moeder van de tienjarige Romy, de hoofdpersoon in de jeugdfilm Kapsalon Romy, moet veel werken als serveerster. Romy gaat daarom elke dag na school naar haar oma toe. Soms logeert ze er.

Afbeelding

Klimaatslachtoffers

In de serie Half Holland in crisis onderzoekt Yora Rienstra de oorzaken en gevolgen van crisissen. In deze eerste aflevering: de klimaatcrisis.