Vragen stellen aan kunstmatige gesprekspartner ChatGPT, die nog niet altijd een antwoord klaar heeft

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: de toenemende populariteit van platforms als ChatGPT.
Wouter van der Toorn
woensdag 7 december 2022 om 16:53
Afbeelding
beeld afp / Olivier Douliery

Misschien heb je nog niet van OpenAI gehoord, maar het krijgt veel aandacht. Het is een onderzoekslaboratorium voor kunstmatige intelligentie en deze club timmert behoorlijk aan de weg. Vanuit OpenAI is Dall-E beschikbaar gekomen voor het grotere publiek waarbij je met een tekstbeschrijving een unieke afbeelding kunt laten maken. Met dezelfde techniek is het de onderzoekers gelukt om nieuwe en unieke liedjes te maken, geïnspireerd op bekende artiesten zoals Frank Sinatra. 

Vorige week heeft OpenAI een betaversie van hun chatbot, een geautomatiseerde gesprekspartner, gelanceerd. Het is een ‘Open Onderzoeks Preview’ van ChatGPT. De chatbot, te vinden onder chat.openai.com, is zo ontwikkeld dat je er een normaal gesprek mee kunt voeren. Het ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.

Afbeelding

Tien jaar de cel in voor een dansvideo. 'De ironie is verbluffend, gearresteerd worden bij de Vrijheidstoren'

Een jonge man laat een jonge vrouw een elegant pirouettetje draaien. Ondanks het onschuldige karakter vond het Iraanse regime hun video bezwaarlijk genoeg om de twee een gevangenisstraf op te leggen.

Afbeelding

Medeleven met doodzieke PSV-voorlichter Thijs Slegers: 'Wat doet een bal tegen de paal er nog toe?'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van de ernstig zieke PSV-woordvoerder waarin hij mededeelt niet meer beter te worden. Er wordt veel op gereageerd, ook door andere clubs.

Afbeelding

Woningnood

Het bekende geschiedenisprogramma Andere Tijden presenteert de nieuwe reeks Van Krot tot Vinex. Het huidige woningtekort treft jongeren en de hardwerkende middenklasse het hardst. Toch is dat geen nieuw probleem in Nederland.

Afbeelding

Onterecht veroordeeld?

In de nieuwe KRO-NCRV-serie De pompmoord draait het om vier mannen die in 2004 veroordeeld zijn voor een moord die in 1985 is gepleegd. De zaak berust op valse bekentenissen en staat niet op zichzelf.