André Rieu terug op televisie met ‘Welcome to my world’. Alles voor de muziek

Recensie
André Rieu is over de hele wereld bekend, van Amerika tot Europa, van Azië tot Australië. Al zullen veel fans niet weten hoe ze zijn naam uit moeten spreken, de muzikale maestro uit Maastricht krijgt overal de handen op elkaar en de voeten van de vloer.
Michiel van Hout
woensdag 7 december 2022 om 03:00
Afbeelding
beeld avrotros

Sinds de langgelokte violist in 1994 zijn grote doorbraak beleefde met ‘The Second Walz’ van Sjostakovitsj, neemt hij overal ter wereld een prominente plaats in op de hitlijsten. Hij is de man die klassiek populair maakt en populaire muziek klassiek weet te brengen. Zijn concerten staan bol van de romantiek en nostalgie en daar komen drommen mensen op af, die de avond van hun leven beleven in een groot Sissi-achtig decor. Niet alleen zijn shows dijen uit, ook zijn Johann Strauß Orkest, waarmee hij in 1987 met twaalf leden begon, groeide uit tot het tienvoudige. Rieu geniet zichtbaar van zijn wereldreizen en lijkt het vooral om de muziek en nieuw muzikaal talent te doen, niet om de winst. Die blijkt vaak maar marginaal, gezien hij kosten ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een belangrijke avond voor de muziekindustrie

Dit weekend vindt de 65e jaarlijkse Grammy Awards-ceremonie plaats in Los Angeles. Op sociale media is de spanning onder fans van genomineerden al aanwezig.

Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.

Afbeelding

Tien jaar de cel in voor een dansvideo. 'De ironie is verbluffend, gearresteerd worden bij de Vrijheidstoren'

Een jonge man laat een jonge vrouw een elegant pirouettetje draaien. Ondanks het onschuldige karakter vond het Iraanse regime hun video bezwaarlijk genoeg om de twee een gevangenisstraf op te leggen.

Afbeelding

Medeleven met doodzieke PSV-voorlichter Thijs Slegers: 'Wat doet een bal tegen de paal er nog toe?'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van de ernstig zieke PSV-woordvoerder waarin hij mededeelt niet meer beter te worden. Er wordt veel op gereageerd, ook door andere clubs.

Afbeelding

Woningnood

Het bekende geschiedenisprogramma Andere Tijden presenteert de nieuwe reeks Van Krot tot Vinex. Het huidige woningtekort treft jongeren en de hardwerkende middenklasse het hardst. Toch is dat geen nieuw probleem in Nederland.