Overvallen worden door de komst van een kind. ‘Je staat er helemaal open voor: ik ga van jou houden’

Recensie
Jozef werd overvallen door de aankondiging van Maria’s zwangerschap. En hoewel zijn situatie iets anders was dan die van Joris Linssen, herkent die laatste dat gevoel: overvallen worden door de komst van een kind.
Marinde van der Breggen
maandag 5 december 2022 om 04:00 aangepast 06:40
Joris Linssen werd twee keer overvallen door de komst van zijn kinderen
Joris Linssen werd twee keer overvallen door de komst van zijn kinderen beeld eo

Zelf heeft Linssen dat op twee verschillende manieren meegemaakt. Hij en zijn vrouw hebben twee biologische dochters. Ze wisten natuurlijk dat die zouden komen, maar zelfs toen zijn vrouw al dertien dagen langer zwanger was dan de uitgerekende datum, voelden ze zich nog overvallen toen de vliezen braken. 

Maar hun gezin heeft ook drie pleegkinderen opgevangen. Toen ze zich daarvoor hadden opgegeven zaten ze te wachten en te wachten. Maar toen er niemand kwam, begonnen ze haast te denken dat het niet meer zou gebeuren. Tot er op een dag toch ineens een jongen bij hen aan tafel zat om kennis te maken. Drie dagen later woonde hij bij familie Linssen in huis. Ook toen voelde hij zich overvallen door de komst van een kind.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een bijzonder portret van een man die bijzonder portretteert

In Close Up zendt AVROTROS wekelijks kunstdocumentaires uit. Vanavond staat oorlogsfotograaf Steve McCurry centraal. Wereldberoemd werd hij om zijn foto van het Afghaanse meisje met de doordringende, groene ogen.

Afbeelding

Inspiratie en frustratie tijdens de Grammy's: Dit waren de hoogtepunten van de muziekavond

De Grammy Awards zijn weer uitgereikt en dat is een jaarlijks feestje op sociale media, want iedereen heeft een mening over de winnaars, verliezers, outfits en speeches.

Afbeelding

Schattige speklappen

Ze zien er zo schattig uit. Toch lijken varkens nu weinig geliefd. De veestapel moet van de overheid met de helft inkrimpen. Andere Tijden kijkt in de special Een Onsje Minder terug op vergelijkbare situaties in het recente verleden.

Afbeelding

Een belangrijke avond voor de muziekindustrie

Dit weekend vindt de 65e jaarlijkse Grammy Awards-ceremonie plaats in Los Angeles. Op sociale media is de spanning onder fans van genomineerden al aanwezig.

Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.