Overvallen worden door de komst van een kind. ‘Je staat er helemaal open voor: ik ga van jou houden’

Recensie
Jozef werd overvallen door de aankondiging van Maria’s zwangerschap. En hoewel zijn situatie iets anders was dan die van Joris Linssen, herkent die laatste dat gevoel: overvallen worden door de komst van een kind.
Marinde van der Breggen
maandag 5 december 2022 om 04:00 aangepast 06:40
Joris Linssen werd twee keer overvallen door de komst van zijn kinderen
Joris Linssen werd twee keer overvallen door de komst van zijn kinderen beeld eo

Zelf heeft Linssen dat op twee verschillende manieren meegemaakt. Hij en zijn vrouw hebben twee biologische dochters. Ze wisten natuurlijk dat die zouden komen, maar zelfs toen zijn vrouw al dertien dagen langer zwanger was dan de uitgerekende datum, voelden ze zich nog overvallen toen de vliezen braken. 

Maar hun gezin heeft ook drie pleegkinderen opgevangen. Toen ze zich daarvoor hadden opgegeven zaten ze te wachten en te wachten. Maar toen er niemand kwam, begonnen ze haast te denken dat het niet meer zou gebeuren. Tot er op een dag toch ineens een jongen bij hen aan tafel zat om kennis te maken. Drie dagen later woonde hij bij familie Linssen in huis. Ook toen voelde hij zich overvallen door de komst van een kind.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

New York Times-bestseller auteur presenteert haar nieuwe boek voor een lege zaal

New York Times-bestsellerauteur Suzanne Young staat voor een lege zaal haar nieuwe boek te presenteren en deelt dit moment op Twitter. ‘Als je een dieptepunt in je carrière wilt zien, dan is dit het. Huilend naar huis.’

Afbeelding

Vanavond op tv: Philippe Geubels neemt met onnodige banaliteit de Hollanders op de hak

Een beproefd recept in zowel Nederland als België: grappen maken over elkaars nationale gebruiken en gewoontes. Philippe Geubels vult er een hele show mee.

Afbeelding

Zondag op tv: Kritiek op het toetssysteem op de basisschool

Kinderen worden in Nederland al jong geselecteerd op basis van leerprestaties, wat hen veel stress geeft. In Pointer wordt uitgelegd waarom het tijd wordt de nadruk te leggen op het kind, niet op de toets.

Afbeelding

'Hoi, heb je me gemist?' TikTokker ontvangt bijzondere brief … van zichzelf

‘Hoi, heb je me gemist?’ Zo begint de bijzondere brief waarmee een Canadese TikTokker deze week viral ging. De brief heeft namelijk een opmerkelijke afzender: haar dertienjarige zelf.

Afbeelding

Max Verstappen met lange, blonde lokken als voorbereiding op Australische Grand Prix

Als de pruik zo goed als prettig op zijn hoofd zit, doet Verstappen zijn pet weer op. ‘I’ve got a lot of hair now’, zegt hij tegen de mensen om hem heen.

Afbeelding

De wil om te leven

Dramafilm Breathe toont het waargebeurde levensverhaal van Robin Cavendish. Ondanks zijn beperkingen maakte hij zijn leven bijzonder, ook voor anderen.