Overvallen worden door de komst van een kind. ‘Je staat er helemaal open voor: ik ga van jou houden’

Recensie
Jozef werd overvallen door de aankondiging van Maria’s zwangerschap. En hoewel zijn situatie iets anders was dan die van Joris Linssen, herkent die laatste dat gevoel: overvallen worden door de komst van een kind.
Marinde van der Breggen
maandag 5 december 2022 om 04:00 aangepast 06:40
Joris Linssen werd twee keer overvallen door de komst van zijn kinderen
Joris Linssen werd twee keer overvallen door de komst van zijn kinderen beeld eo

Zelf heeft Linssen dat op twee verschillende manieren meegemaakt. Hij en zijn vrouw hebben twee biologische dochters. Ze wisten natuurlijk dat die zouden komen, maar zelfs toen zijn vrouw al dertien dagen langer zwanger was dan de uitgerekende datum, voelden ze zich nog overvallen toen de vliezen braken. 

Maar hun gezin heeft ook drie pleegkinderen opgevangen. Toen ze zich daarvoor hadden opgegeven zaten ze te wachten en te wachten. Maar toen er niemand kwam, begonnen ze haast te denken dat het niet meer zou gebeuren. Tot er op een dag toch ineens een jongen bij hen aan tafel zat om kennis te maken. Drie dagen later woonde hij bij familie Linssen in huis. Ook toen voelde hij zich overvallen door de komst van een kind.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.