Nummer van popgroep Ch!pz uit 2005 breekt weer door dankzij TikTok

Nieuws
Herken je de mensen op deze foto? Kevin, Rachel, Cilla en Peter waren vanaf 2003 samen bekend als de Nederlandse popgroep Ch!pz. Ze hadden succes met meerdere nummers, zoals ‘Cowboy’ en ‘1001 Arabian nights’. Daarna stopten ze een tijd. Het zou dus best kunnen dat jij de band nog helemaal niet kende. Maar TikTok brengt daar nu verandering in: zelfs Kim Kardashian danste onlangs op een nummer van Ch!pz.
Mara Wienke
maandag 5 december 2022 om 06:19
Popgroep Ch!pz breekt weer door dankzij TikTok
Popgroep Ch!pz breekt weer door dankzij TikTok beeld anp / Freek van Asperen

jonge luisteraars

Het nummer ‘1001 Arabian nights’ is een hit op TikTok. Eigenlijk komt het nummer uit 2005, van een album van de groep dat The World of Ch!pz heet. Toen was Ch!pz een bekende popgroep, die in die jaren met verschillende liedjes op nummer 1 kwam te staan in de hitlijsten. Dat gold ook voor het liedje ‘1001 Arabian nights’.

Zangers Kevin Hellenbrand, Rachel van den Hoogen, Cilla Niekoop en Peter Rost waren in 2003 na audities uitgekozen om samen de nieuwe popgroep Ch!pz te vormen. De groep was vooral populair onder jonge luisteraars. Onder andere televisiezender Fox Kids had een grote rol in hun populariteit. De groep verkocht toen veel cd’s van hun nummers en albums. Maar eind 2011 was het klaar en stopte de band. De zanger..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.