Nummer van popgroep Ch!pz uit 2005 breekt weer door dankzij TikTok

Nieuws
Herken je de mensen op deze foto? Kevin, Rachel, Cilla en Peter waren vanaf 2003 samen bekend als de Nederlandse popgroep Ch!pz. Ze hadden succes met meerdere nummers, zoals ‘Cowboy’ en ‘1001 Arabian nights’. Daarna stopten ze een tijd. Het zou dus best kunnen dat jij de band nog helemaal niet kende. Maar TikTok brengt daar nu verandering in: zelfs Kim Kardashian danste onlangs op een nummer van Ch!pz.
Mara Wienke
maandag 5 december 2022 om 06:19
Popgroep Ch!pz breekt weer door dankzij TikTok
Popgroep Ch!pz breekt weer door dankzij TikTok beeld anp / Freek van Asperen

jonge luisteraars

Het nummer ‘1001 Arabian nights’ is een hit op TikTok. Eigenlijk komt het nummer uit 2005, van een album van de groep dat The World of Ch!pz heet. Toen was Ch!pz een bekende popgroep, die in die jaren met verschillende liedjes op nummer 1 kwam te staan in de hitlijsten. Dat gold ook voor het liedje ‘1001 Arabian nights’.

Zangers Kevin Hellenbrand, Rachel van den Hoogen, Cilla Niekoop en Peter Rost waren in 2003 na audities uitgekozen om samen de nieuwe popgroep Ch!pz te vormen. De groep was vooral populair onder jonge luisteraars. Onder andere televisiezender Fox Kids had een grote rol in hun populariteit. De groep verkocht toen veel cd’s van hun nummers en albums. Maar eind 2011 was het klaar en stopte de band. De zanger..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een bijzonder portret van een man die bijzonder portretteert

In Close Up zendt AVROTROS wekelijks kunstdocumentaires uit. Vanavond staat oorlogsfotograaf Steve McCurry centraal. Wereldberoemd werd hij om zijn foto van het Afghaanse meisje met de doordringende, groene ogen.

Afbeelding

Inspiratie en frustratie tijdens de Grammy's: Dit waren de hoogtepunten van de muziekavond

De Grammy Awards zijn weer uitgereikt en dat is een jaarlijks feestje op sociale media, want iedereen heeft een mening over de winnaars, verliezers, outfits en speeches.

Afbeelding

Schattige speklappen

Ze zien er zo schattig uit. Toch lijken varkens nu weinig geliefd. De veestapel moet van de overheid met de helft inkrimpen. Andere Tijden kijkt in de special Een Onsje Minder terug op vergelijkbare situaties in het recente verleden.

Afbeelding

Een belangrijke avond voor de muziekindustrie

Dit weekend vindt de 65e jaarlijkse Grammy Awards-ceremonie plaats in Los Angeles. Op sociale media is de spanning onder fans van genomineerden al aanwezig.

Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.