Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Mourad Baddaou maakte een video waarin hij zijn woede deelt over de rellen na de WK-winst van Marokko afgelopen week.
Lynn van den Brink
vrijdag 2 december 2022 om 19:49
Rellen in Amsterdam nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België met 2-0 wist te winnen.
Rellen in Amsterdam nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België met 2-0 wist te winnen. beeld anp / Hollandse Hoogte / Inter Visual Studio

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Sinds 2009 is hij daar actief als ritueel wasser voor mensen binnen de islamitische gemeenschap. Ter ere van zijn overleden zus richtte hij daarnaast de stichting Najiba op, waarmee hij hulp biedt aan hulpbehoevenden in Marokko en Nederland. 

Ook is hij actief op sociale media. Zijn YouTube-en TikTok-video’s worden goed bekeken en roepen vaak veel positieve reacties op. Deze week plaatste hij een video die al snel werd opgepikt door verschillende kanalen, waaronder Dumpert, Twitter en Instagram. Het onderwerp: de veelbesproken rellen in grote Nederlandse steden afgelopen week. Deze vonden plaats nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België met 2-0 wist te..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.