Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Mourad Baddaou maakte een video waarin hij zijn woede deelt over de rellen na de WK-winst van Marokko afgelopen week.
Lynn van den Brink
vrijdag 2 december 2022 om 19:49
Rellen in Amsterdam nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België met 2-0 wist te winnen.
Rellen in Amsterdam nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België met 2-0 wist te winnen. beeld anp / Hollandse Hoogte / Inter Visual Studio

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Sinds 2009 is hij daar actief als ritueel wasser voor mensen binnen de islamitische gemeenschap. Ter ere van zijn overleden zus richtte hij daarnaast de stichting Najiba op, waarmee hij hulp biedt aan hulpbehoevenden in Marokko en Nederland. 

Ook is hij actief op sociale media. Zijn YouTube-en TikTok-video’s worden goed bekeken en roepen vaak veel positieve reacties op. Deze week plaatste hij een video die al snel werd opgepikt door verschillende kanalen, waaronder Dumpert, Twitter en Instagram. Het onderwerp: de veelbesproken rellen in grote Nederlandse steden afgelopen week. Deze vonden plaats nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België met 2-0 wist te..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Droomhuis aan zee

Wereldwijd wonen er steeds meer mensen in de stad. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat daar voor velen werk te vinden is. Wonen in de stad heeft ook het voordeel dat alles dichtbij is: winkels, scholen, restaurants, musea en ga zo maar door.

Afbeelding

Gratis supermarkt oogst veel lof online, maar er is ook verbazing dat dit in Nederland nodig is

Voor bepaalde gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West wordt een droom werkelijkheid. Vanaf dinsdag is het voor kwetsbare gezinnen mogelijk om gratis boodschappen te doen bij deze supermarkt, die de naam ‘Fris’ draagt

Afbeelding

Anne-Mar Zwart over de terugkeer van Blauw Bloed: 'Niet alleen voor oma's van 85'

Royaltyprogramma Blauw Bloed keert dit weekend weer terug op het vertrouwde tijdstip: zaterdagavond op NPO 2. Anne-Mar Zwart is als presentatrice het gezicht van het programma: ‘We kiezen een andere insteek.’

Afbeelding

Herstelbetalingen

Men neemt het woord 'herstelbetalingen' gemakkelijk in de mond, maar brengt het moeilijk in de praktijk. Nog steeds zijn er Joodse slachtoffers van de Holocaust die geen cent ontvangen hebben, zo stelt de nieuwe docu Reckonings.

Afbeelding

Premier Ardern blijkt geschenk te koesteren. 'Haar gezicht lichtte op toen ze het schilderij bekeek'

Deze week zwaait Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, af. Journalist Charlie Mitchell deelt op Twitter een mooie herinnering aan een bezoek van de premier aan Christchurch in 2017.

Afbeelding

Alles voor de bruiloft: in dit programma worden stellen geholpen bij het organiseren van hun bruiloft

De dag waarop je trouwt is ‘de mooiste dag van je leven’. Hoe vaak hoor je dat niet? Niet zo gek dus dat aanstaande bruidsparen een grote druk voelen om alles uit de kast te halen, zodat hun trouwdag zo perfect mogelijk wordt.