De jongen met de helm

Recensie
De eerste dag op school is voor iedereen spannend, maar zeker als je August Pullman bent, een 10-jarige jongen met een misvormd gezicht.
Maurice Hoogendoorn
donderdag 1 december 2022 om 03:22
Afbeelding
beeld independent film

August Pullman heeft direct je sympathie. In het begin van de film Wonder draagt hij nog zijn favoriete astronautenhelm – op die manier voorkomt hij starende gezichten, of erger. Maar die helm moet op zijn eerste schooldag af van zijn ouders (gespeeld door Julia Roberts en Owen Wilson). En ze weten heel goed hoe moeilijk dat voor hun zoon is. Als kijker voel je hun vrees mee: het is onvermijdelijk dat Auggie – vanwege zijn gezicht, dat al 27 ope­raties heeft ondergaan – geconfronteerd zal worden met gestaar en gepest. Maar een kind daarom altijd maar thuis houden en beschermen, is ook geen optie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Medeleven met doodzieke PSV-voorlichter Thijs Slegers: 'Wat doet een bal tegen de paal er nog toe?'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van de ernstig zieke PSV-woordvoerder waarin hij mededeelt niet meer beter te worden. Er wordt veel op gereageerd, ook door andere clubs.

Afbeelding

Woningnood

Het bekende geschiedenisprogramma Andere Tijden presenteert de nieuwe reeks Van Krot tot Vinex. Het huidige woningtekort treft jongeren en de hardwerkende middenklasse het hardst. Toch is dat geen nieuw probleem in Nederland.

Afbeelding

Onterecht veroordeeld?

In de nieuwe KRO-NCRV-serie De pompmoord draait het om vier mannen die in 2004 veroordeeld zijn voor een moord die in 1985 is gepleegd. De zaak berust op valse bekentenissen en staat niet op zichzelf.

Afbeelding

presentatrice zonder kennis

Er zijn documentaireseries in overvloed waarbij de presentator half filosoferend door de straten van een oude stad loopt om met een serieuze stem te vertellen over oude beschavingen.

Afbeelding

Hoe de magische films van Steven Spielberg voortkomen uit een echtscheiding en antisemitisme

Steven Spielberg laat in al zijn kaskrakers zijn jeugd doorschemeren. Maar nooit eerder werd de regisseur zo persoonlijk als in zijn nieuwste film 'The Fablemans'.

Afbeelding

Therapietalkshow Dr. Phil stopt deze lente na 25 jaar. 'Duizenden gasten en miljoenen kijkers geholpen'

Na 25 jaar en meer dan 3500 openbare therapiesessies komt er een einde aan de talkshow Dr. Phil. Dat maakte de voormalig psychotherapeut Phil McGraw woensdag bekend.