waarom hulp tekortschiet

Recensie
De EO-documentaireserie Verloren Kinderen maakte vorige week de nodige reacties los op sociale media. In de serie volgt documentairemaker Sahar Meradji maandenlang drie zogenoemde probleemgezinnen. In Nederland groeien meer dan 80.000 kinderen op in dit soort gezinnen. Vaak zitten deze gezinnen in een neerwaartse spiraal: financiële problemen leiden tot psychische problemen, die weer leiden tot opvoedproblemen. Zo stapelen de problemen zich op. Jaarlijks geeft de staat miljarden uit aan verschillende instanties om deze gezinnen te helpen. Toch gaat het ondanks de hulp en middelen regelmatig mis, zo blijkt uit de serie.
Jort van Slooten
donderdag 1 december 2022 om 03:22
Verloren Hulpverleners.
Verloren Hulpverleners. beeld eo

In navolging van Verloren Kinderen toont de webserie Verloren Hulpverleners de problematiek van de andere kant. In de serie gaat Meradji in gesprek met vier hulpverleners uit verschillende sectoren die dagelijks werken met ‘probleemgezinnen’. Hoe komt het dat het zo lastig is om deze gezinnen passende hulp te bieden? De hulpverleners kiezen zelf scènes uit Verloren Kinderen en leveren vanuit hun werkveld commentaar. In de vier afleveringen van ruim tien minuten per stuk onderzoekt Meradji hoe een probleemgezin ontstaat, welke obstakels verbeteringen in de weg staan en of er oplossingen zijn voor deze gezinnen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een bijzonder portret van een man die bijzonder portretteert

In Close Up zendt AVROTROS wekelijks kunstdocumentaires uit. Vanavond staat oorlogsfotograaf Steve McCurry centraal. Wereldberoemd werd hij om zijn foto van het Afghaanse meisje met de doordringende, groene ogen.

Afbeelding

Inspiratie en frustratie tijdens de Grammy's: Dit waren de hoogtepunten van de muziekavond

De Grammy Awards zijn weer uitgereikt en dat is een jaarlijks feestje op sociale media, want iedereen heeft een mening over de winnaars, verliezers, outfits en speeches.

Afbeelding

Schattige speklappen

Ze zien er zo schattig uit. Toch lijken varkens nu weinig geliefd. De veestapel moet van de overheid met de helft inkrimpen. Andere Tijden kijkt in de special Een Onsje Minder terug op vergelijkbare situaties in het recente verleden.

Afbeelding

Een belangrijke avond voor de muziekindustrie

Dit weekend vindt de 65e jaarlijkse Grammy Awards-ceremonie plaats in Los Angeles. Op sociale media is de spanning onder fans van genomineerden al aanwezig.

Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.