Acteur Joe Pesci: ‘Home Alone gaf me ernstige brandwonden’

Achtergrond
Het stuntwerk in Home Alone is bekend en berucht. Joe Pesci’s stuntman Troy Brown zegt in de documentaireserie The Movies That Made Us dat de stunts in de films grotendeels echt waren. Zonder het gebruik van trucage of valmatten.
Jort van Slooten
woensdag 30 november 2022 om 16:01 aangepast 09:37
Acteur Joe Pesci staat echt in brand op de set van Home Alone.
Acteur Joe Pesci staat echt in brand op de set van Home Alone. beeld anp / Mary Evans picture library ltd.

Zo ook in de scène waarin Brown van een gladde trap valt en achterover op zijn rug landt. De stuntman wierp zichzelf zo ver en hoog mogelijk achterover en landde echt op de harde stoep. In de filmwereld heten dit soort stunts nog altijd de ‘Home Alone’.

Joe Pesci liep ernstige brandwonden op tijdens het filmen van Home Alone 2: Lost in New York. Dat vertelde de acteur in een interview met People Magazine ter ere van het dertigjarig bestaan van de kerstfilm. 

In de Home Alone-films neemt de jonge Kevin het op tegen Marv en Harry: twee inbrekers die het op zijn huis gemunt hebben. Met zelfgemaakte valstrikken probeert hij de criminelen uit te schakelen. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Droomhuis aan zee

Wereldwijd wonen er steeds meer mensen in de stad. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat daar voor velen werk te vinden is. Wonen in de stad heeft ook het voordeel dat alles dichtbij is: winkels, scholen, restaurants, musea en ga zo maar door.

Afbeelding

Gratis supermarkt oogst veel lof online, maar er is ook verbazing dat dit in Nederland nodig is

Voor bepaalde gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West wordt een droom werkelijkheid. Vanaf dinsdag is het voor kwetsbare gezinnen mogelijk om gratis boodschappen te doen bij deze supermarkt, die de naam ‘Fris’ draagt

Afbeelding

Anne-Mar Zwart over de terugkeer van Blauw Bloed: 'Niet alleen voor oma's van 85'

Royaltyprogramma Blauw Bloed keert dit weekend weer terug op het vertrouwde tijdstip: zaterdagavond op NPO 2. Anne-Mar Zwart is als presentatrice het gezicht van het programma: ‘We kiezen een andere insteek.’

Afbeelding

Herstelbetalingen

Men neemt het woord 'herstelbetalingen' gemakkelijk in de mond, maar brengt het moeilijk in de praktijk. Nog steeds zijn er Joodse slachtoffers van de Holocaust die geen cent ontvangen hebben, zo stelt de nieuwe docu Reckonings.

Afbeelding

Premier Ardern blijkt geschenk te koesteren. 'Haar gezicht lichtte op toen ze het schilderij bekeek'

Deze week zwaait Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, af. Journalist Charlie Mitchell deelt op Twitter een mooie herinnering aan een bezoek van de premier aan Christchurch in 2017.

Afbeelding

Alles voor de bruiloft: in dit programma worden stellen geholpen bij het organiseren van hun bruiloft

De dag waarop je trouwt is ‘de mooiste dag van je leven’. Hoe vaak hoor je dat niet? Niet zo gek dus dat aanstaande bruidsparen een grote druk voelen om alles uit de kast te halen, zodat hun trouwdag zo perfect mogelijk wordt.