Het merk Marilyn Monroe was meer geliefd dan zijzelf als persoon

Recensie
De recente films over Marilyn Monroe lieten het niet onopgemerkt voorbij gaan. Het is zestig jaar geleden dat de blonde filmster op 36-jarige leeftijd overleed. Het Uur van de Wolf zendt de docu Van Norma Jeane tot Marilyn Monroe (Becoming Marilyn) uit. Deze focust op weer een ander aspect van de dame die veranderde voor de filmindustrie, maar die zelf ook de filmindustrie veranderde.
Michiel van Hout
woensdag 30 november 2022 om 02:00 aangepast 17:15
Afbeelding
beeld ntr

Vooral de biografie Blonde, die twee maanden geleden uitkwam op Netflix, riep veel controverse op, niet alleen vanwege de naaktscènes, maar ook uit ‘progressieve’ hoek: hoe durfde men het symbool van bevrijding te laten rouwen om een baby die nooit geboren werd? En toch, ondanks de taboes die Monroe doorbrak, was zij vooral ook iemand die moeder wilde zijn, wat de filmindustrie haar niet gunde. Zo zijn er veel kanten aan deze vrouw die men liever niet ziet, omdat ze niet passen in de hokjes waarin men graag denkt. 

Zo laat de docu Becoming Marilyn zien dat ze geen dom blondje was, maar goed wist wat er om haar heen gebeurde, als zakenvrouw en als ontwerper van haar eigen merk. Ook besefte ze maar al te goed dat haar merk meer gel..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Droomhuis aan zee

Wereldwijd wonen er steeds meer mensen in de stad. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat daar voor velen werk te vinden is. Wonen in de stad heeft ook het voordeel dat alles dichtbij is: winkels, scholen, restaurants, musea en ga zo maar door.

Afbeelding

Gratis supermarkt oogst veel lof online, maar er is ook verbazing dat dit in Nederland nodig is

Voor bepaalde gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West wordt een droom werkelijkheid. Vanaf dinsdag is het voor kwetsbare gezinnen mogelijk om gratis boodschappen te doen bij deze supermarkt, die de naam ‘Fris’ draagt

Afbeelding

Anne-Mar Zwart over de terugkeer van Blauw Bloed: 'Niet alleen voor oma's van 85'

Royaltyprogramma Blauw Bloed keert dit weekend weer terug op het vertrouwde tijdstip: zaterdagavond op NPO 2. Anne-Mar Zwart is als presentatrice het gezicht van het programma: ‘We kiezen een andere insteek.’

Afbeelding

Herstelbetalingen

Men neemt het woord 'herstelbetalingen' gemakkelijk in de mond, maar brengt het moeilijk in de praktijk. Nog steeds zijn er Joodse slachtoffers van de Holocaust die geen cent ontvangen hebben, zo stelt de nieuwe docu Reckonings.

Afbeelding

Premier Ardern blijkt geschenk te koesteren. 'Haar gezicht lichtte op toen ze het schilderij bekeek'

Deze week zwaait Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, af. Journalist Charlie Mitchell deelt op Twitter een mooie herinnering aan een bezoek van de premier aan Christchurch in 2017.

Afbeelding

Alles voor de bruiloft: in dit programma worden stellen geholpen bij het organiseren van hun bruiloft

De dag waarop je trouwt is ‘de mooiste dag van je leven’. Hoe vaak hoor je dat niet? Niet zo gek dus dat aanstaande bruidsparen een grote druk voelen om alles uit de kast te halen, zodat hun trouwdag zo perfect mogelijk wordt.