Twitteraars geven nieuwe ouders advies: ‘Wijs het cynisme af’

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: advies voor aanstaande of nieuwe ouders over het opvoeden van hun kinderen.
Mara Wienke
maandag 28 november 2022 om 15:10 aangepast 18:42
Sahil Bloom en zijn kindje. Een foto die hij zelf eerder deze week op Twitter heeft gedeeld.
Sahil Bloom en zijn kindje. Een foto die hij zelf eerder deze week op Twitter heeft gedeeld. beeld twitter

Investeerder Sahil Bloom deelt vaak advies in draadjes op Twitter (@SahilBloom) en in nieuwsbrieven. De rode lijn is altijd hetzelfde: hoe jij als lezer iets beter kan doen. Dus: je geld beter besteden, je tijd beter indelen en meer van dat soort zaken. 

Recent deelde hij advies over een nieuw hoofdstuk in zijn eigen leven: het ouderschap. Met een reeks berichten op Twitter trapte hij het gesprek af met adviezen die hij zelf had willen ontvangen.
In de eerste tweet schetst Bloom het decor dat menig (aanstaand) ouder bekend voor zal komen: er is al véél advies in dit domein. ‘Als je erachter komt dat je een baby krijgt, krijg je veel advies. Helaas is het meeste advies slecht. Hier is het eerlijke ouderschapsadvies waarvan ik wens dat i..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gemengde reacties op de cast van verfilming It Ends With Us

Blake Lively is gecast voor de hoofdrol in de verfilming van bestseller It Ends With Us, het populaire boek van Colleen Hoover (43). Op sociale media zijn de reacties verdeeld nadat de cast bekend werd gemaakt door Hoover.

Afbeelding

Hotel met 8 restaurants

Bij een programma dat de meest bijzondere en luxe hotels ter wereld laat zien, verwacht je ook flinke prijzen. Maar in het Chinese MGM Cotai hotel, betaal je voor de duurste kamers 'slechts' 395 euro per nacht.

Afbeelding

De pijn van de farao

Een niet onsympathieke farao, een Mozes met 'schizofrene trekjes', en God als een kleine jongen – kan zo'n film iets zijn? Toch zit Exodus: Gods and Kings wellicht dichter bij het bijbelse uittochtverhaal dan veel kinderbijbels.

Afbeelding

'Dat wil ik niet zien': ongepaste berichten per ongeluk gedeeld tijdens Teams-vergadering

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Een pr-medewerkster kreeg ongepaste berichten over zichzelf te lezen tijdens een Teams-vergadering. Haar reactie krijgt veel lof online.

Afbeelding

Droomhuis aan zee

Wereldwijd wonen er steeds meer mensen in de stad. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat daar voor velen werk te vinden is. Wonen in de stad heeft ook het voordeel dat alles dichtbij is: winkels, scholen, restaurants, musea en ga zo maar door.

Afbeelding

Gratis supermarkt oogst veel lof online, maar er is ook verbazing dat dit in Nederland nodig is

Voor bepaalde gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West wordt een droom werkelijkheid. Vanaf dinsdag is het voor kwetsbare gezinnen mogelijk om gratis boodschappen te doen bij deze supermarkt, die de naam ‘Fris’ draagt