Van Black Friday naar Green Friday. ‘Leer je beheersen’

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Mensen geven elkaar tips om de verleidingen van Black Friday te weerstaan.
Suzanna de Vries
zaterdag 26 november 2022 om 17:37 aangepast 19:01
Black Friday
Black Friday beeld afp / Daniel Leal

Afgelopen vrijdag was het Black Friday. Black Friday is ontstaan in de Verenigde Staten en valt op de dag na het feest Thanksgiving. Op Black Friday wordt er gestunt met lage prijzen en hoge kortingen. Doordat de kortingen zo enorm zijn, kopen mensen vaak ook veel meer dan ze nodig hebben. 

De afgelopen jaren groeide de kritiek op Black Friday en de daarmee gepaarde koopdrang. Op sociale media barstte ook afgelopen weken de discussie weer los.

Volgens critici wordt overconsumptie aangewakkerd door hoge kortingen en goedkope deals. ‘We moeten af van het idee van status en imago. Je hoeft niet elke dag iets nieuws aan. Investeer in tijdloze stukken die lang meegaan en die goed te combineren zijn’, schrijft een criticaster op Instagram. ‘En j..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Inspiratie en frustratie tijdens de Grammy's: Dit waren de hoogtepunten van de muziekavond

De Grammy Awards zijn weer uitgereikt en dat is een jaarlijks feestje op sociale media, want iedereen heeft een mening over de winnaars, verliezers, outfits en speeches.

Afbeelding

Schattige speklappen

Ze zien er zo schattig uit. Toch lijken varkens nu weinig geliefd. De veestapel moet van de overheid met de helft inkrimpen. Andere Tijden kijkt in de special Een Onsje Minder terug op vergelijkbare situaties in het recente verleden.

Afbeelding

Een belangrijke avond voor de muziekindustrie

Dit weekend vindt de 65e jaarlijkse Grammy Awards-ceremonie plaats in Los Angeles. Op sociale media is de spanning onder fans van genomineerden al aanwezig.

Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.

Afbeelding

Tien jaar de cel in voor een dansvideo. 'De ironie is verbluffend, gearresteerd worden bij de Vrijheidstoren'

Een jonge man laat een jonge vrouw een elegant pirouettetje draaien. Ondanks het onschuldige karakter vond het Iraanse regime hun video bezwaarlijk genoeg om de twee een gevangenisstraf op te leggen.