Voor en door kinderen

Recensie
Ze noemen zichzelf ‘de Moonriders’. Als het nacht is en alle mensen slapen, neemt kunstenaar Aukje Dekker de kinderen mee naar musea. Want waarom hangt daar geen kunst die gemaakt is door kinderen?
Hendriëlle de Groot
zaterdag 26 november 2022 om 03:23
Afbeelding
beeld vpro

Mia, een meisje met Koreaanse roots, bruist van de ideeën. Ze wil exposeren in museum De Pont en heeft daar zo haar eigen redenen voor. ‘Als je op de wc zit, is het toch vrij saai, zo’n hokje?’ Daar moet verandering in komen. 

‘De volledige vloer is een scherm, dat het lijkt alsof je in een achtbaan bent.’ Klei en verf op de muren moeten het helemaal afmaken. Ze wordt gekoppeld aan Jaasir Linger, een internationaal bekende kunstenaar die zijn brein niet kan afremmen. Hij laat zich inspireren door de cultuur van zijn voorouders uit Suriname en Afrika, en door hun religie, winti. Hij exposeert over de hele wereld en wint veel prijzen. Mia en hij brainstormen over de manier waarop het kunstwerk vorm moet krijgen. Het moet een samensmelting w..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.