Muziek voor het milieu

Recensie
Sinds vijftien jaar leggen jongeren in College Tour vragen voor aan beroemde inspiratiebronnen. Na vele (inter)nationale gasten is vanavond het woord én de muziek aan de Italiaanse componist Ludovico Einaudi, bekend van zijn filmmuziek voor Intouchables.
Michiel van Hout
zaterdag 26 november 2022 om 03:23
Afbeelding
beeld kro-ncrv

Einaudi’s vader Luigi was al een beroemdheid. Hij was de tweede president van Italië, een republiek sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Hoewel Einaudi niet de politieke ambitie van zijn vader heeft geërfd, heeft hij wel een politieke boodschap met zijn kunst. Hij vecht voor ruimhartige immigratie en tegen klimaatverandering. Dat is zijn manier om in het voetspoor te treden van zijn antifascistische vader.

Presentator Twan Huys pikte het idee voor College Tour op tijdens zijn werk als correspondent in Amerika. Daar vinden tijdens verkiezingen zogenoemde ‘town hall meetings’ plaats. Huys ontvangt zijn gasten doorgaans in het Amsterdamse Concertgebouw, waar de namen van grote componisten op de muur prijken. Op de vraag of hi..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gemengde reacties op de cast van verfilming It Ends With Us

Blake Lively is gecast voor de hoofdrol in de verfilming van bestseller It Ends With Us, het populaire boek van Colleen Hoover (43). Op sociale media zijn de reacties verdeeld nadat de cast bekend werd gemaakt door Hoover.

Afbeelding

Hotel met 8 restaurants

Bij een programma dat de meest bijzondere en luxe hotels ter wereld laat zien, verwacht je ook flinke prijzen. Maar in het Chinese MGM Cotai hotel, betaal je voor de duurste kamers 'slechts' 395 euro per nacht.

Afbeelding

De pijn van de farao

Een niet onsympathieke farao, een Mozes met 'schizofrene trekjes', en God als een kleine jongen – kan zo'n film iets zijn? Toch zit Exodus: Gods and Kings wellicht dichter bij het bijbelse uittochtverhaal dan veel kinderbijbels.

Afbeelding

'Dat wil ik niet zien': ongepaste berichten per ongeluk gedeeld tijdens Teams-vergadering

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Een pr-medewerkster kreeg ongepaste berichten over zichzelf te lezen tijdens een Teams-vergadering. Haar reactie krijgt veel lof online.

Afbeelding

Droomhuis aan zee

Wereldwijd wonen er steeds meer mensen in de stad. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat daar voor velen werk te vinden is. Wonen in de stad heeft ook het voordeel dat alles dichtbij is: winkels, scholen, restaurants, musea en ga zo maar door.

Afbeelding

Gratis supermarkt oogst veel lof online, maar er is ook verbazing dat dit in Nederland nodig is

Voor bepaalde gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West wordt een droom werkelijkheid. Vanaf dinsdag is het voor kwetsbare gezinnen mogelijk om gratis boodschappen te doen bij deze supermarkt, die de naam ‘Fris’ draagt